hirdetés
Nemzetközi

منع مسلمي فرنسا من الصلاة بشارع بضاحية باريس

Betiltják az utcai imát a muszlimoknak Párizs egyik elővárosában

أعلن وزير الداخلية الفرنسي جيرار كولومب الأحد أن السلطات ستمنع المسلمين من الصلاة في أحد شوارع الضاحية الشمالية للعاصمة باريس. من جهتها أعلنت جمعية إسلامية محلية أنها تنوي إقامة صلاة الجمعة وسط المدينة يوم الجمعة المقبل
hirdetés
Gérard Collomb francia belügyminiszter bejelentette, hogy a hatóságok be fogják tiltani az utcai imát Clichy-ben, Párizs egyik északi elővárosában. Egy rádiós politikai műsorban Collomb azt nyilatkozta, hogy a jövőben tilos lesz a muszlimoknak az utcán imádkozniuk, ezért arra ösztönzi őket, hogy találjanak más megoldást az elkövetkezendő hetekben.
 
A bejelentés azután a tüntetéssorozat után következett, amelyet Clichy képviselői és polgárai szerveztek, kifejezvén véleményüket arról, hogy az utcán való imádkozás a közterületek helytelen használata. A muszlimok Clichy városában március óta tartják az utcán a pénteki imát, tiltakozva az ellen, hogy bezárták addigi imahelyüket, amely egy állami épületben volt, s a amelyet könyvárrá alakítottak át. A jobboldali település polgármestere szintén tiltakozott az utcai ima ellen, érvelve azzal, hogy a város északi részén található egy másik mecset. Felvetése azonban elutasításra talált, mivel a mecset túl kicsinek bizonyult.
 
A franciaországi muszlimok az államot hibáztatják, hogy nem biztosít megfelelő területet új mecset építésére. Megemlítendő, hogy Európán belül Franciaországban él a legtöbb muszlim, akiknek a száma mintegy ötmillióra tehető. Így az iszlám jelenlétével járó kihívás állandó téma a politikában, különösen a választási kampányok során.
مسلمون في فرنسا يؤدي المسلمون صلاة الجمعة في شارع بكليشي بضاحية باريس الشمالية


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen