hirdetés
Nemzetközi

В постель с роботом: мягкий Somnox обещает заменить снотворное

Egy ágyban egy robottal: altató helyett Somnox

Нидерландский стартап Somnox анонсировал одноименного робота, призванного помочь заснуть без снотворного. Эффект расслабления достигается сочетанием формы, текстуры, звуков и особых движений напоминающего полуметровую фасолину устройства.
hirdetés

Egy holland StartUp a Somnox a napokban jelentette be egy olyan robot piacra dobását, ami altató helyett segíthet az elalvásban. A nyugalmi állapot elérésében állítólag segít a robot formája, textúrája, hangjai, és különleges alakja, ami egy félméteres babszemre emlékeztet.

A robot létrehozója, Julian Jagtenberg, és társai az egyetemi évek során, főként a vizsgaidőszakok alatt saját bőrükön is megtapasztalhatták az alváshiányt, és annak negatív következményeit. Mérnöki beállítottságuknak köszönhetően nem gyógyszerek és tabletták, hanem egy készülék segítségével próbáltak megoldást találnia problémára.

A fiatal tervezők ötletüket a Kickstarterre vitték, ahol is alig 20 nap alatt sikerült majdnem 140 000 dollárt összegyűjteniük a Somnox piacra dobásához. Ahhoz, hogy az érdeklődők hozzájussanak a saját robotjukhoz legkevesebb 450 eurót kell adományozniuk. A Somnox-hoz eddigi tervek szerint a kiskereskedelemben körülbelül 590 euróért lehet majd hozzájutni.

Az alvássegítő robot tervezői azt állítják, hogy a készülék megnyugtatja a testet és az elmét, csökkenti a stresszt és a nyugtalanságot, ezzel elősegítve a természetes elalvási folyamatokat. A Somnox legfőbb titka – a beépített légzésstimuláló szerkezet: a „babszemhez” simuló ember ugyanis önkéntelenül is felveszi a robot légzési ritmusát. A Somnox-hoz okostelefont is lehet csatlakoztatni, így ha kedvünk van, hanggal is elláthatjuk azt: akár egyenletes szívverés, vagy egy altatódal dúdolása is lehet a kiválasztott séma.

A tervező csapat már 85 önkéntesen tesztelte a készüléket: többségük megerősítette annak hatékonyságát. A jövőben terveznek egy alváselemzőt is beépíteni a robotba, aminek segítségével a felhasználó láthatná, mikor és milyen körülmények között okoz neki nehézséget az elalvás, így dolgozhatna azok kiküszöbölésén.

alvás Altatók helyett a Somnox segíthet az elalvásban (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen