hirdetés
Nemzetközi

„Черная пятница” привлекла в магазины 20 млн россиян

A „Black Friday” közel 20 millió orosz embert vonzott a boltokba

По словам одного из организаторов мероприятия, президента Ассоциации компаний интернет-торговли (АКИТ) Алексея Федорова, проведение акции позволило увеличить выручку до 30 млрд руб. Количество покупателей при этом увеличилось за счет привлечения стационарных розничных магазинов.
hirdetés

Oroszországban idén ötödik alkalommal rendezték meg amerikai mintára az úgynevezett „Black Friday”-t, melynek keretein belül hatalmas akciókkal és kedvezményekkel várták a vásárlókat. Az Izvesztyija magazin információi szerint idén csaknem 20 millió orosz vett részt a Fekete Pénteken.

A rendezvény egyik szervezője, Alekszej Fedorov elárulta, hogy a Black Friday akció idén nagyon sikeres volt: segítségével a kiskereskedők forgalmukat 30 millió rubelig növelték. Mindebben persze nagy szerepet játszott az online és webáruházak forgalma is.

A hagyományos, webes felülettel eddig nem rendelkező üzletek is megértették, hogy az internet mekkora konkurenciát jelent számukra, így nagy részük idén már a világhálón is képviseltette magát.

2017-ben Oroszországban a Fekte Pénteken már 3500 online shop vett részt, míg tavaly ugyanez a szám csak 1500 volt.

Alekszej Fedorov arról is mesélt, hogy 2016-ban a vásárlók csak mintegy 7,5 milliárd rubelt költöttek, addig idén ez a szám több mint háromszorosára nőtt – közel 30 milliárd rubeles forgalommal zárták a pénteki napot. A legnagyobb fellendülés a ruházati kiskereskedőknél volt megfigyelhető, igaz, itt a kedvezmények értéke volt hogy elérte a 80-90%-ot. Érdekes tény, hogy még ilyen engedmények mellett is a könnyűipari szegmens profitja 6X több volt, mint egy átlagos napon.

Ami a háztartási és elektronikai árucikkeket illeti, ott átlagosan 15% kedvezményt adtak egy-egy termékre. A haszon körülbelül 3,5X volt nagyobb, mint a hét többi napján. A gyerekjáték viszonteladók jártak a legjobban – náluk pénteken 10X akkora forgalom volt, mint amit korábban megszoktak.

Alekszej Fedorov azt is hozzátette, hogy Oroszországban a Black Friday-t amerikai mintára november 4-ére, a „Nemzeti Egység” napjára szeretnék áttenni. Az USA-ban ugyanis ez a péntek a Hálaadás napjára esik, így az emberek szabadnap lévén egész nap tudnak vásárolni, nem kell a munkaidő végét megvárni, vagy szabadságot kivenni.

Black Friday Idén a Fekete Pénteken csaknem 30 milliárd rubelt költöttek az orosz vásárlók (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen