hirdetés
Nemzetközi

Точечные удары новых американских санкций

Az új oroszellenes szankciók példa nélküliek lesznek

Независимая газета пишет о новых антироссийских санкциях, которые, по данным газеты, будут рассмотрены на высшем уровне в Вашингтоне к февралю 2018 года.
hirdetés

A „Nyezaviszimaja gazeta” írt az újabb oroszellenes szankciókról, melyeket eddigi tervek szerint 2018 februárjában vezetnek be Washington kezdeményezésére.

A lap információi szerint ilyen jellegű korlátozásokra még nem volt példa, ugyanis a korábbiaktól eltérő módon az új szankciók nem fognak kiterjedni az összes orosz oligarchára, és azok családtagjaira.

A fenti változtatással az amerikai exportőrök egy csoportja állt elő, akik a következő képpen indokolták meg javaslatukat:

„Véleményünk szerint nincs semmi szükség arra, hogy az újabb szankciók az összes tehetős orosz üzletembert érintsék. Szerintünk bőven elég az, ha azokat büntetjük, akik közvetlen kapcsolatban állnak a Kremllel, és annak törvénytelen tevékenységeivel. Célunk az, hogy ne nemzetiségük miatt büntessük az orosz üzletembereket, hanem azért, mert törvénytelen üzleteket bonyolítanak le a Kremllel.”

A cikkben továbbá olvasható, mely csoportokat fog érinteni az új szankciós csomag. Eddig tervek szerint a 2018-as gazdasági korlátozások elsősorban a Kremllel üzleti kapcsolatban álló csoportokat, Putyinhoz közeli köröket, azok barátait és családtagjait célozza meg.

Az oroszországi politikai elit már készül a várható következményekre, melyek elsősorban gazdasági és pénzügyi jelleget fognak hordozni. Szakértők szerint egyelőre viszont még nem világos, pontosan milyen következményekre is lehet számítani. Egyes politológusok úgy vélik, hogy az új szankciók rövidtávú hatása elhanyagolható lesz, viszont hosszú távon akár kolosszális csapást is mérhetnek Putyinra és a Kremlhez közeli oligarchákra.

Putyin Az új oroszellenes szankciók bevezetésére 2018 elején kerül sor (Forrás: http://hronika.info)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen