hirdetés
Nemzetközi

مجلس الأمن يبحث الاتجار بالبشر في ليبيا

A Biztonsági Tanács a líbiai embercsempészet témáját vizsgálja

أعلن المندوب الفرنسي لدى الأمم المتحدة فرانسوا ديلاتر أن بلاده دعت إلى اجتماع طارئ لمجلس الأمن الدولي بشأن الاتجار بالبشر في ليبيا لرفع مستوى الوعي داخل المجتمع الدولي بشأن المأساة التي تحدث هناك
hirdetés
Francois Delattre, franciaországi ENSZ-küldött bejelentette, hogy országa a Biztonsági Tanács sürgős összehívására szólított fel a líbiai embercsempészet, és a Líbiában kialakult tragikus helyzet megoldására. A találkozó célja egyrészt az emberkereskedelem határozott elutasításának demonstrálása, valamint hatékony módszerek kidolgozása a világot sokkoló jelenség leküzdésére.
Delattre hangsúlyozta, hogy a találkozó különös jelentőséggel bír, melynek során olyan hosszútávú megoldásokat szeretnének találni, amelyek nem csupán az embercsempészet felszámolására szolgálnak, hanem azt is megakadályozzák, hogy a jövőben folytatódhasson ez a gyakorlat.
Megemlítendő, hogy afrikai migránsok tömegei szelik át a Szaharát, hogy Guineából, Nigériából, Maliból, Gambiából és Szenegálból Líbiába, majd a Földközi-tengeren át Olaszországba jussanak. A közelmúltban olyan esetek is nyilvánosságra kerültek a közösségi médiában, melyek azt mutatták, hogy a migránsokat Líbiában szabályosan elárverezték, ami hatalmas visszhangot és felháborodást váltott ki világszerte.
مهاجرون أفارقة في ليبيا المهاجرون الأفارقة يعبرون الصحراء إلى ليبيا لعبور البحر المتوسط نحو إيطاليا (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen