hirdetés
Nemzetközi

Un témoin affirme avoir été harcelé par une des accusatrices de Tariq Ramadan

Egy tanú azt állítja, zaklatta őt Tariq Ramadan egy vádlója

Cet homme, fonctionnaire assermenté de profession, a versé aux enquêteurs son témoignage écrit sur Henda Ayari. «Un contre feu», selon l’avocat de cette femme qui a porté plainte pour viol contre l’islamologue.
hirdetés

Egy férfi – hivatását tekintve egy tisztviselő – írott vallomást adott át a nyomozóknak Henda Ayari-val kapcsolatosan. A nő az ismert iszlamológus, Tariq Ramadan ellen nemi erőszak miatt tett feljelentést – ügyvédje szerint a tanú szóban forgó, nemrég tett vallomása „ellentámadás” volt.

A Tariq Ramadan elleni, szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádak nyomozása várhatóan különösen is vitatott és durva lesz. A híres iszlamológus ellen nemi erőszak, szexuális zaklatás, valamint halálos fenyegetések miatt indított október végén nyomozást a párizsi ügyészség, amely csütörtökön újabb írott tanúvallomást kapott – most egy olyan férfitól, akit állítása szerint Tariq Ramadan „fő” vádlója, Henda Ayari zaklatott.

Henda Ayari volt az a nő, akinek október 20-i feljelentésével a nyomozás megkezdődött, azóta viszont már egy második nő is feljelentést tett az iszlamológus ellen, mivel az állítólag 2009-ben zaklatta őt.

A Le Parisien úgy tudja, a legújabb írott tanúvallomásban egy 43 éves férfi azt állítja, hogy 2013 márciusában hivatalos környezetben találkozott Henda Ayari-val, egy évvel az állítólagos erőszakot követően.

A vallomásban a férfi azt állítja, hogy Ayari néhány nappal később ismét találkozni akart vele, ám ő elmondta, hogy házas, és elutasította a nő közeledését. A vallomás szerint a nő ezután felkereste, és ismét közeledni kezdett hozzá. Majd, amikor a férfi ismét visszautasította, a nő „mérges lett rá”, mivel „mindenképpen intim kapcsolatot akart”, és a tanút állítása szerint egy találkozóra is követte. A levélben a férfi azt írja, Henda Ayari napokig zaklatta őt, és azzal fenyegette, hogy amennyiben nem létesítenek szexuális kapcsolatot, úgy nemi erőszak miatt tesz feljelentést ellene.

Csütörtök este Me Jonas Haddad, Henda Ayari ügyvédje elmondta, hogy meglepi őt a hirtelen tanúvallomás médiavisszhangja, miközben a nyomozók a francia-svájci határnál újabb tanúvallomásokat gyűjtenek az iszlamológus állítólagos áldozataitól. Az ügyvéd szerint az ügy ilyen fejleménye leginkább egy ellentámadásra emlékeztet, ráadásul egy nappal korábban egy másik médiafelületen az ügyfele becsületességét kérdőjelezték meg.

Mióta az ellene elkövetett állítólagos szexuális visszaélés miatt a nyilvánosság elé állt, és feljelentést tett, Henda Ayarit a közösségi oldalakon Tariq Ramadan követőinek egy része hevesen támadja. A nő végül november 16-án ismeretlen tettes ellen tett feljelentést zaklatás és fenyegetés miatt. Tariq Ramadan pedig hamis tanúzás miatt tett hasonlóképp.

Tariq Ramadan Tariq Ramadan (Forrás: huffpostmaghreb.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen