hirdetés
Nemzetközi

„Ungarn will ungarisch bleiben“

„Magyarország magyar akar maradni”

Ungarns Außenminister Peter Szijjártó nahm am Afrika-Gipfel der Europäischen Union teil. Dabei kritisierte er die Migrationspolitik der EU.
hirdetés

Magyarország miniszterelnöke részt vett az EU-Afrika csúcson, ahol kritikával illette az EU migrációs politikáját.

Szijjártó csütörtökön kijelentette, hogy a brüsszeli politika, amely a migrációt támogatja, zsákutcába vezet, s ez veszélyezteti Európa biztonságát. Az Afrikát érintő migrációs nyomás tovább fog növekedni, hiszen a terrorista aktivitás több afrikai országot destabilizálna, s gazdasági kihívásaikat belátható időn belül legyűrné.

Ezzel összefüggésben a magyar külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az afrikai népesség az előrejelzések szerint 2050-re 1,2 milliárd főre növekszik. Az EU csúcs is azt mutatja, hogy egy olyan politika, mely a bevándorlást tekinti a legjobb válasznak a demográfiai és munkaerőpiaci kihívásokra, nagyon veszélyes lehet. Ezen kívül számos nyilatkozat arra utal, hogy migránsok ezrei vagy százezrei tartanak majd Európa felé.

„Magyarország magyar akar maradni. Nem akarunk bevándorlóországgá válni. Éppen ezért utasítunk el minden olyan európai döntést, mely az Afrikából, vagy egy másik irányból kiinduló migrációt támogatja.”

-mondta Szijjártó.

A külügyminiszter az Eu-Afrika csúcson találkozott Elefántcsontpart miniszterelnökével és Egyiptom, Líbia, Ghána, Sierra Leone, Seychelle-szigetek, Botswana és Nigéria külügyminisztereivel. Szijjártó szerint több ország is osztotta a magyar véleményt.

Szijjártó Péter külügyminiszter Szijjártó Péter szerint több ország is egyetért a magyar migrációs politikával./ Laut Szijjártó sind mehrere Länder mit der ungarischen Migrationspolitik einverstanden. (Forrás: handelsblatt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen