hirdetés
Nemzetközi

„Erst Demokratie, dann Geld”: EU-Politiker fordern Zahlungsstopp für Ungarn

„Először demokrácia, aztán pénz”: Eu-politikusok követelik a kifizetések szüneteltetését Magyarország számára

Am Donnerstag wird im EU-Parlament erneut über die Eröffnung eines Verfahrens gegen Ungarn diskutiert. Gleichzeitig verlangen prominente EU-Politiker einen vorläufigen Stopp von Fördergeldern für Ungarn.
hirdetés

Csütörtökön vitatják újra az Európai Parlamentben a Magyarország elleni eljárás megindítását. Ezzel egy időben prominens uniós politikusok a támogatási pénzek utalásának szüneteltetését követelik.

Az EU-nak meggyűlik a baja Magyarországgal, hiszen, ahogy a „Deutsche Welle” hírportál fogalmaz, az EU nem igazán tudja, mit is lehet kezdeni egy tagországgal, ahol a demokráciát és a jogállamiságot szisztematikusan leépítik és a koppenhágai kritériumokat áthágják. A szankciós lehetőségek tárháza sem bővelkedik megoldásokban.

Ezekben a napokban Brüsszelben ismét a Magyarország ellen indított eljárással s az ország tagállami jogainak esetleges felfüggesztésével foglalkoznak. Nemrég neves eu-s politikusok levélben szólították fel az Európai Bizottságot, hogy a Magyarországnak fizetendő támogatási pénzeket vonják meg, amíg az ország nem teljesíti a demokrácia feltételeit.

Csütörtökön Szijjártó Péter külügyminisztert és több civil társadalmi szervezet képviselőjét fogják meghallgatni a magyarországi helyzetről. A következő év elején várható az ügyről készült jelentés, és szeptemberben fog szavazni az Európai Parlament az eljárás megindításáról.

EU és Magyarország Feszült a viszony az EU és Magyarország között./ Angespanntes Verhältnis zwischen der EU und Ungarn. (Forrás: bekezdes.org)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen