hirdetés
Nemzetközi

Снегопад погрузил Москву в 8-балльные пробки

Hatalmas dugók Moszkvában a hóesés miatt

Москву засыпает снегом – в городе объявлен желтый уровень опасности. По данным Гидрометцентра России, снегопад продлится в столице до 15 часов, может выпасть до 9 мм осадков – это свыше 15% месячной нормы, которая в декабре насчитывает 56 мм.
hirdetés

Moszkvát betemette a hó – az orosz fővárosban sárga szintű készültségi állapotot jelentettek be. A moszkvai meteorológusok szerint az intenzív hóesés legalább még 15 órán keresztül fog tartani. Legkevesebb 9 mm csapadék hullhat, ami 15%-kal több a havi normánál. Mivel a napközbeni hómérséklet is -3 fok körül lesz, így nem lehet a hó olvadására számítani.

A fővárosi utakon a 8 centiméteres hótakarón  kívül tükörjég is képződött, ami nagyban megnehezíti az autók közlekedését. A „Yandex probka” alkalmazás szerint, a torlódások a 10-es skálán 8 pontot értek el a tegnapi napon. A legnagyobb dugót a Yandex a Solkovszkij sugárúton rögzítette: itt az autósok körülbelül másfél óra alatt tudtak megtenni egy 17 km-es útszakaszt.

 Így természetesen mindenki azt ajánlják, hogy aki teheti, ma se üljön autóba, hanem inkább használja a tömegközlekedést.

A nagy hóesésé miatt az „Aeroflot” orosz légitársaság kénytelen volt 60 járatát eltörölni, melyek mind a fővárosi Seremetyevo reptérről indultak volna. Ezen kívül még 35 járatnak késleltetik a felszállási idejét.

A főváros utcáin jelenleg több mint 10 ezer hókotró gép dolgozik a hótorlaszok eltakarításán. Viszont a gépek csak lassan tudnak haladni, így a közterület fenntartók arra kérik az autóvezetőket, hogy türelemmel várják meg a gépek munkáját, ugyanis azok értük dolgoznak.

Moszkva Az orosz fővárosban a nagy hóesés 8-as szintű dugók vannak az utakon (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen