hirdetés
Nemzetközi

EU-Kommission verklagt Ungarn, Tschechien und Polen

Az Európai Bizottság megvádolja Magyarországot

Im Streit um die Verteilung von Flüchtlingen zieht die EU-Kommission Konsequenzen und klagt. Das Gericht könnte Zwangsgelder gegen Ungarn, Polen und Tschechien verhängen.
hirdetés

A menekültek elosztásáról szóló vitában az Európai Bizottság levonta a következtetéseket és vádol. A bíróság akár pénzbírságot is kiróhat Magyarországra, Lengyelországra és Cserországra.

A menekültek felvételének megtagadása miatt az Európai Bizottság vádat emel Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen az Európai Bíróságnál. Nem utal semmi sem arra, hogy a három tagállam a fő érkezési országokból menedékkérőket szándékozott volna felvenni, tette közzé a hivatal. Amennyiben az Európai Bíróság követi az EU Bizottság érvelését, pénzbüntetésekre vagy egyszeri pénzbírság kiszabására kerülhet sor.

Magyarország és Lengyelország a mai napig egyetlen egy menekültet sem vett fel az elosztási programból. Ha a program érvényessége le is jár, a szeptemberig bezárólag Olaszországba vagy Görögországba érkezett menekültek felvétele, továbbra is érvényben marad, hangsúlyozta a Bizottság.

Az Eu belügyi biztosa, Dimitris Avramopoulos a vád ellenére késznek mutatkozott a párbeszédre. Sajnálta, hogy ebben az érzékeny témában idáig fajultak a dolgok.

„Azt hiszem, hogy van még tér és idő egy kurzusváltáshoz. Ha megteszik, mi is megállunk.”

-mondta a belügyi biztos.

Vád Magyarország ellen A bíróság pénzbírságot is kiszabhat Magyarországra./ Das Gericht könnte Zwangsgelder gegen Ungarn verhängen. (Forrás: arsboni.hu)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen