Nemzetközi

Решение принято: Путин объявил об участии в выборах

Putyin hivatalosan is bejelentette a 2018-as választásokon való részvételét

Главная политическая новость этого дня — Владимир Путин в 2018 году будет баллотироваться на пост президента страны. Об этом глава государства заявил в Нижнем Новгороде, во время посещения завода ГАЗ. Президент приехал поздравить работников и ветеранов предприятия с 85-летием и особо отметил, что у автозавода не только достойная история, но и очень перспективное будущее. На праздничном митинге один из сотрудников прямо спросил его, намерен ли Владимир Путин участвовать в предстоящей кампании.

A nap legfontosabb politikai híre Oroszországban minden kétséget kizáróan az, hogy Vlagyimir Putyin indulni fog a 2018-as elnökválasztáson. Hivatalos bejelentését az elnök Nyizsnyij Novgorodban tette meg, ahova is egy gépkocsi gyártó vállalat hívta meg fennállásnak 85. évfordulójára. Putyin beszéde elején ezekkel a szavakkal köszöntötte a gyár dolgozóit:

„Köszönöm kedves barátaim a tapsot! Nagyon örülök, hogy ma itt lehetek Önökkel ezen a rendkívüli eseményen. Most már biztos vagyok benne, hogy évekkel ezelőtt jó döntést hoztak, amikor úgy határoztak, hogy ezt a gigantikus üzemet éppen ide, a Volga partjára telepítik. Itt ugyanis tehetséges és szorgalmas emberek élnek és dolgoznak.”

Majd a köszöntő szavak után az elnök a jövőről beszélt. Elmondta, hogy ilyen becsületes emberek részvételével öröm építeni az ország jövőjét, és segítségükkel bármilyen feladat, bármilyen probléma megoldható.

A gyár egyik vezetője, a jövőbeli tervek felvázolása után biztosította Putyint az üzem dolgozóinak támogatásáról, majd egyenesen megkérdte tőle, hogy készül-e jelöltetni magát a 2018-as elnökválasztáson. Az elnök így válaszolt:

„Valóban jobb helyet, és jobb időpontot keresve sem találhatnék. Köszönöm Önöknek a támogatást. Igen, indulni fogok a jövő évi elnökválasztásokon.”

Az már mindenki számára régóta világos volt, hogy Putyin jelöltetni fogja magát, csak azt nem lehetett tudni, hogy mikor és milyen körülmények között jelenti be jelölését.

Vlagyimir Putyin immár 17 éve Oroszország elnöki, vagy miniszterelnöki posztját tölti be, úgyhogy számára nem volt új ez a procedúra. Első alkalommal 2000-ben Borisz Jelcin távozásakor Putyint nevezte meg utódjának. Már korábban, 1999-ben Jelcin úgy hivatkozik Putyinra mint egy olyan emberre, aki képes helyreállítani az országot. Azóta Vlagyimir Putyin minden elnökválasztáson a szavazatok körülbelül 70%-át kapja meg. Ezután kíváncsian várjuk a jövő évi eredményeket is.

Vlagyimir Putyin Vlagyimir Putyin Nyizsnyij Novgorodban jelentette be, hogy jövőre indulni fog az elnöki székért folyó harcban (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen