hirdetés
Nemzetközi

Золото теперь можно купить за биткоины

Most már lehet Bitcoinért aranyat venni

Москва, 8 декабря - "Вести.Экономика". Биткоин стал дороже еще на $3 тыс. За сутки цена выросла на 25%, за неделю - взлет на 50%. Сегодня была пройдена отметка $17 тыс. Бурный рост цены криптовалюты сопровождается еще и распространением использования цифровых денег в повседневной жизни.
hirdetés

A napokban a Bitcoin kriptovaluta értéke még 3 000 dollárral nőt. Ez azt jelenti, hogy egy nap leforgása alatt a Bitcoin digitális fizetőeszköz 25%-kal nőtt, így mára már elérte a 17 000 dolláros mutatót. A Bitcoin értkének és népszerűségének növekedése nyomán a mindennapi életben is egyre több helyen kezdik el elfogadni ezt az új fizetőeszközt.

Tegnap oéldául a világ egyik legnagyobb online ékszerkereskedő üzlete az Apmex bejelentette, hogy most már nálunk is lehet Bitcoinnal fizetni.

A kriptovaluta ár növekedésének legfőbb mozgatója a fokozott érdeklődés, és a fizetőeszköz egyre növekvő népszerűsége a használók körében.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a bitcoin fizetési tranzakciók alapját képező blokkláncok használata is egyre elterjedtebb lett a világban. A blokklánc lényegében egy nyilvános főkönyvként működik, ami rögzíti az összes bitcoin tranzakciót. Nemrég Ausztrália legnagyobb bankja is bejelentette, hogy hamarosan náluk is használni fogják ezt a technológiai újítást. 

Oroszországban a blokkláncokat már a gyakorlatban is kipróbálták. November 28-án a „Megafon” vállalat 1 millió rubelt utalt át leányvállalatának, a „MegaLabs”-nak blokklánc használatával.

Az utóbbi hetek másik nagy durranása a CryptoKitties, azaz kriptocicák alkalmazás. A játék során a felhasználók szabadon adhatják-vehetik a különleges kriptomacskákat. A lényeg az, hogy virtuális cicákat kell tartani, amik egy sor különleges attribútummal rendelkeznek. A virtuális kedvenced kölykeit keresztezheted akár más felhasználók cicáinak utódaival is. A játék célja, hogy minél több különleges kriptomacskád legyen. Az alkalmazás még csak pár napja indult, de már most olyan népszerű, hogy az Ethereum blokklánc összes tranzakciójának 11%-a a kritptocicákra jut.

bitcoin Egyre több helyen fogadják el a Bitcoin digitális fizetőeszközt (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen