hirdetés
Nemzetközi

عباس يرفض استقبال نائب الرئيس الأميركي

Abbas nem fogadja az amerikai alelnököt

أكد مجدي الخالدي مستشار الرئيس الفلسطيني للشؤون الدبلوماسية أن الرئيس محمود عباس لن يستقبل مايك بينس نائب الرئيس الأميركي الذي يزور المنطقة في النصف الثاني من الشهر الجاري بعد قرار دونالد ترمب بشأن القدس.
hirdetés
Mahmoud Abbas palesztin elnök Trump Jeruzsálemmel kapcsolatban hozott döntése után nem fogadja Mike Pence amerikai alelnököt, aki a hónap második felében kíván látogatást tenni a régióban.
Abbas többször hangsúlyozta, hogy elutasítja a találkozót, amely Trump döntése után teljesen más értelmezést nyer, s hozzátette, hogy Trump átlépte a megengedett határokat.
A palesztin nép továbbá elutasítja Amerika arra vonatkozó figyelmeztetéseit, amelyek a találkozó lemondásának következményeivel kapcsolatosak. 
Az elnök megerősítette, hogy az elkövetkező napokban jelentős diplomáciai aktivitás következik a Trump döntése elleni álláspontok koordinálása érdekében.
A palesztin fél számára ez egyben azt jelenti, hogy addig nincs szó a békefolyamatok megtárgyalásáról, amíg Amerika vissza nem vonja döntését.
محمود عباس الرئيس الفلسطيني محمود عباس (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen