hirdetés
Nemzetközi

Kentucky politician takes his own life after sex assault allegation

Öngyilkos lett egy szexuális zaklatással vádolt amerikai politikus

Dan Johnson, a Republican politician in Kentucky who was accused of sexually assaulting a teenage girl, has died in an apparent suicide.
hirdetés

Feltehetőleg öngyilkos lett Dan Johnson republikánus párti politikus Kentuckyban, miután azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatott egy tizenéves lányt. Korábban az 57 éves férfi tagadta az ellene felhozott állításokat.

A halottkém szerint Dan Johnson egyetlen lövés következtében vesztette életét, miután autójával a Mount Washington egy kevéssé látogatott területén megállt.

Johnsont 2016-ban választották meg Kentucky állam egy törvényhozójának, ellenére annak, hogy olyan vitatott Facebook-bejegyzéseket tett közzé, amelyekben Barack és Michelle Obamát majmokhoz hasonlította.

Johnson, aki egy helyi templomban lelkészként is tevékenykedett, több olyan törvényt is támogatott, amelyeknek a vallás szabadságához, valamint a vallásos iskolai oktatáshoz volt köze.

A Kentucky Center for Investigative Reporting hétfőn tett közzé egy olyan jelentést, amely szerint a törvényhozót egy nő azzal vádolta, hogy a férfi 2013-ban szexuálisan zaklatta őt otthona pincéjében. A nő akkoriban jelentést tett erről a rendőrségre, de nem történt vádemelés.

Kedden a templomban az istentisztelet idejében Johnson kijelentette, hogy az ellene felhozott vádak „teljesen hamisak”, valamint párhuzamot volt az alabamai szenátorválasztáson vesztes Roy Moore-t , illetve az őt ért vádak között felvetve, hogy azok egy „országos stratégiává” nőtték ki magukat, amelynek célja a „konzervatív republikánusok legyőzése”.

Ezután szerdán valamivel 17 óra előtt a Facebookon egy üzenetet osztott meg, amelyben egyebek mellett azt írta, hogy 16 éve szenved poszttraumás stressz szindrómától, amely „betegség az életébe fog kerülni”. Az azóta már eltávolított üzenetben azt írta, hogy bár a betegség „ebben az életben győzött, de a menny az otthona”.

Michael Skoler, a Louisville Public Media elnöke – amelyhez a Kentucky Center for Investigative Reporting is tartozik – közölte, hogy a szervezetet „mélyen elszomorítja” Johnson halála.

Matt Bevin kentuckyi kormányzó azt mondta, „szomorúsággal értesült az éjjel Dan Johnson kentuckyi képviselő haláláról”.

Dan Johnson Dan Johnson (Forrás: kycir.org)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen