hirdetés
Nemzetközi

Путин пообещал год не поднимать налоги и предложил простить должников

Vlagyimir Putyin éves sajtókonferenciájának fontosabb momentumai

Во время ежегодной пресс-конференции президент рассказал, что выступает за освобождение россиян от уплаты недоимок, и пообещал, что до конца 2018 года налоги расти не будут
hirdetés

Vlagyimir Putyin a mai napon 11 órától tartotta meg szokásos évzáró, összegző sajtótájékoztatóját. Idén a rendezvényen eddig nem látott mennyiségű riporter és újságíró vett részt – több mint 1600-an a sajtó munkatársi közül. Az elnök többek között válaszolt a jövő évi választásokkal, a jelenlegi gazdasági helyzettel valamint az ukrán konfliktussal kapcsolatos kérdésekre. A sajtókonferencia közel 4 órán keresztül tartott, amiből most a fontosabb pillanatokat szeretnénk kiemelni.

Ami az orosz gazdaságot, és az állampolgárok adó terheit illeti Putyin megígérte, hogy azok még egy évig nem fognak emelkedni.

„Tulajdonképpen az adók 2018 végig nem fognak nőni,” – nyilatkozta az orosz elnök.

Putyin emellett még azt is garantálta, hogy mentesiti az állampolgárokat a felgyülemlett adótartozásoktól.

„Úgy gondolom, hogy valaki ezért az ellenfeleim közül szidni fog, de én akkor is mentesíteni fogom az embereket az efféle kifizetések terhe alól.”

Az elnök szerint a mentesség nemcsak a természetesen személyekre, hanem az egyéni vállalkozókra is vonatkozni fog.

„Lehet, hogy valaki még évekkel ezelőtt belefogott egy vállalkozásba, és rosszul alakultak a dolgok, az adótartozások pedig csak nőttek és nőttek. Mentesíteni kell az embereket ettől a tehertől, hogy tiszta lappal kezdhessenek,” – mondta el véleményét Putyin hozzátéve, hogy jelenleg csaknem 3 millió orosznak vannak adóhátralékai, melyek összértéke közel 15 milliárd rubelt tesz ki.

Vlagyimir Putyin a korábbiakhoz hasonlóan ismét „butaságnak és alaptalan vádaskodásnak” nevezte az amerikai elnökválasztásba való beavatkozásról szóló híreket. Szerinte ez egy jól bevált amerikai szokás, hogy egyik pillanatban még a kétoldali együttműködés lehetőségeiről beszélnek, majd hirtelen olyan országokkal állítják őket egy sorba, mint Észak-Korea vagy Irán.

Az elnök beszélt az ukrán helyzetről is. Elmondása szerint a Krím-félsziget 1954-ben egy „akkori szovjetuniós törvénykezés megsértése révén lett Ukrajna része.” Putyin szerint azóta a félsziget lakói népszavazás útján egyértelműen kinyilvánították akaratukat, reméli, hogy Kijev és Moszkva kapcsolata túléli ezt a konfliktust.

Putyin Az orosz elnök évértékelő sajtótájékoztatójára idén az ünnepek előtt, december 14-én került sor (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen