hirdetés
Nemzetközi

Collision entre un train et un bus scolaire à Millas : quatre enfants tués et vingt blessés

Vonattal ütközött egy iskolabusz, többen meghaltak

L'accident, qui a eu lieu à un passage à niveau près de Perpignan à 16h03, a coûté la vie à au moins quatre enfants et fait vingt blessés, dont dix sont en situation d'urgence absolue. «L'identification des victimes a été menée à bien», a indiqué dans la nuit de jeudi à vendredi la préfecture des Pyrénées-Orientales.
hirdetés

A baleset csütörtök délután történt Perpignan település közelében egy vasúti átjáróban, legkevesebb négy gyermek meghalt és húszan megsérültek, tízen rendkívül súlyosan. Csütörtök este a helyi prefektúra bejelentette, hogy megtörtént az áldozatok azonosítása.

A busz az ütközés következtében tulajdonképpen kettészakadt. Az ütközés csütörtökön 16 óra után néhány perccel történt, amikor egy megközelítőleg húsz diákot szállító busz egy regionális vonattal ütközött egy vasúti átjáróban. Legkevesebb négyen meghaltak, húsz ember pedig megsérült.

A buszon 13-17 éves diákok utaztak, amikor az az adott vasúti szakaszon jellemző, nagyjából 80 km/h-s sebességgel közlekedő regionális vonattal ütközött. A vonat utasainak egyike azt mondta, az ütközés pillanatában úgy érezték, hogy a jármű kisiklik, esetleg fel fog borulni. A szomszédos Saint-Féliu-d’Amont település polgármestere azt mondta, hogy a baleset egy „rendkívül jól belátható átjáróban” történt Villefranche-de-Conflent és Perpignan települések között.

A legfrissebb jelentések szerint a spanyol határ közelében bekövetkezett balesetben legkevesebb 24 személy vált érintetté: négyen meghaltak, tíz személy rendkívül súlyosan megsérült, és újabb tíz személynek is sürgősségi ellátásra volt szüksége.

Minden sérültet Perpignan, Toulouse és Montpellier kórházaiba szállítottak. Emellett a hatóságok közölték, hogy megtörtént az áldozatok azonosítása is, ami először „rendkívül bonyolult” volt a helyszínre még csütörtökön megérkező Édouard Philippe miniszterelnök szavai szerint.

A helyszínre sok tűzoltót, csendőröket és mentőt is vezényeltek, négy helikopter is indult a sérültek mentésére. A hozzátartozók számára indítottak egy sürgősségi telefonvonalat is, amelyen keresztül tájékozódhatnak.

A vasúti átjárónál, ahol a baleset történt, volt fénysorompó, illetve két sorompó is, és az nem tartozott a „különösen veszélyes” átjárók közé. Egyelőre a baleset körülményei tisztázatlanok, az SNCF szemtanúk leírása alapján azt mondta, hogy a sorompók megfelelően működtek, de ezt természetesen még a vizsgálatoknak meg kell erősíteniük.

Szemtanúkat, köztük a vonat vezetőjét már kikérdezték, és folyamatban van a többiek kikérdezése is, továbbá toxikológiai vizsgálatot végeznek a vonat, illetve a busz súlyosan megsérült vezetőjén is.

Buszbaleset Iskolabusz és vonat ütközött össze / Collision entre un car scolaire et un train (Forrás: lexpress.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen