hirdetés
Nemzetközi

„Могли погибнуть тысячи”: Трамп рассказал о возможных последствиях предотвращённого теракта в Петербурге

„Több ezren halhattak volna meg”: Trump nyilatkozik a meghiúsított szentpétervári terrortámadásról

Теракт в Санкт-Петербурге, который удалось предотвратить благодаря информации американских спецслужб, мог привести к тысячам жертв. С таким заявлением выступил Дональд Трамп, представляя стратегию национальной безопасности США. В документе Москва и Пекин были названы основными угрозами интересам Соединённых Штатов. Однако после заявления о сотрудничестве с Россией по борьбе с терроризмом чиновники из Белого дома поспешили оправдать Трампа в эфире американских телеканалов, которые пытались подать предотвращение теракта как доказательства «связей» президента США с Москвой.
hirdetés

Donald Trump amerikai elnök az új nemzetbiztonsági stratégiát bemutatva mesélt arról, hogy az USA titkosszolgálatának köszönhetően sikerült megelőzni egy lehetséges terrortámadást Szentpéterváron.

„Valószínűleg, több ezer ember veszthette volna életét… Sikerült megfékeznünk a terroristákat tettük végrehajtásában, így emberi életeket mentettünk meg. Szerintem pont ez a nemzetbiztonság, és a titkosszolgálatok feladata,” – nyilatkozta Trump.

Az amerikai elnök telefonon figyelmeztette orosz kollegáját arról, hogy terrortámadás készül a városban. Trump szerint ez az eset a sikeres együttműködés példája, mellyel az USA is meg tudta védeni saját érdekeit.

„Igyekszünk partneri kapcsolatot kialakítani más országokkal olyan módon, hogy közben saját nemzetközi érdekeinket is figyelembe vesszük. Ennek egyik példája a Vlagyimir Putyinnal folytatott telefonbeszélgetésem, melynek során ő köszönetet mondott a CIA-tól kapott információért, így együttes erővel megakadályozhattunk egy újabb vérontást.”

Az említett telefonbeszélgetésre a két vezető között december 17-én este került sor, mely után Péterváron őrizetbe vettek hét embert, akik kapcsolatban álltak az Iszlám Állammal.

A sikeres együttműködés ellenére a Fehér Ház által közzétett új nemzetbiztonsági stratégiában Oroszország Kínával egy sorban szerepel – geopolitikai szempontból ugyanis mindketten veszélyt jelentenek Amerikára.

A dokumentum szerint Kína és Oroszország mindketten próbálják növelni befolyásukat a világban, valamint hatalmas katonai potenciállal rendelkeznek. Oroszországról még annyit írnak, hogy egy olyan nagyhatalom, mely próbál más országok belpolitikájába beavatkozni, és manipulálni a közvéleményt.

Trump A CIA információi segítségével sikerült Oroszországban meghiúsítani egy esetleges terrortámadást (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen