hirdetés
Nemzetközi

В Думе одобрили предложение Путина по списанию долгов физлиц

Az orosz Állami Dumában jóváhagyták Putyin javaslatát az adótartozások eltörléséről

Простить налоговую задолженность в силу несовершенства налоговой системы. Это предложение президента Путина реализует комитет Госдумы по бюджету и налогам. Он рекомендовал к принятию во втором чтении законопроекта, который спишет с должников налоги по имуществу, образовавшиеся до 1 января 2015 года. Это коснется 42 миллионов россиян и 41 миллиарда рублей. Срок взыскания этих долгов истечет в 2018 году.
hirdetés

Vlagyimir Putyin sajtókonferenciáját ígéretet tett arról, hogy kezdeményezni fogja az orosz állampolgárok utóbbi években felgyülemlett adótartozásainak elengedését. Az új törvényjavaslat szerint eltörölnek minden olyan vagyonra és ingóságra vonatkozó adóhátralékot, ami 2015 január 1. előtt gyűlt össze. Ez a rendelet csaknem 42 millió oroszt érint, akiknek közel 41 milliárd rubelnyi adótartozása van az állam felé.

Továbbá az új törvény értelmében az egyéni vállalkozók tartozásait is elengedik, ami 15 milliárd rubelt tesz ki, adta közre az Interfax. Az orosz Pénzügyminiszter helyettes Ilja Trunyin elmagyarázta, hogy pontosan milyen jellegű adóhátralékokat érint az új rendelet: a természetesen személyek esetében a közlekedési, a vagyoni, az ingatlan, valamint a földek után felhalmozott hátralékok kerülnek majd felszámolásra. Az új törvény viszonot nem terjed ki a nyersanyagok kitermelésekor valamint a határon túli áruszállításkor keletkezett adóhátralékra.

Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatóján azzal magyarázta a fenti döntését, hogy szeretné az orosz gazdaságot és üzleteket felszabadítani az adóterhek súlyától, hogy ily módon a vállalkozok tiszta lappal kezdhessenek bele valami újba. Mindez az elnök javaslata szerint a lehető legkevésbé bürokrata módon fog zajlani – tehát az adóhátralékkal rendelkezőknek még csak az adóhivatalba sem kell elmenniük, tartozásaik automatikusan elengedésre kerülnek 2018-tól.

Az adótartozók mellett a kormány a nyugdíjasoknak is kedvez új törvényével. A rendelet szerint ugyanis adólevonásban részesül az összes orosz nyugdíjas, valamint azok a férfiak, akik elérték az 60 éves kort, és azok a nők, akik betöltötték az 55-t.

Putyin Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatóján ígéretet tett az adóhátralékok eltörléséről (Forrás: https://s0.rbk.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen