hirdetés
Nemzetközi

Sheffield arrests over 'alleged UK Christmas terror plot'

Karácsonyi terrorcselekményt akadályozhattak meg az Egyesült Királyságban

Action has been taken against an alleged Islamist terror plot in the UK that could have happened at Christmas, counter terrorism sources say. Four men were arrested early on Tuesday in South Yorkshire and Derbyshire.
hirdetés

Terrorelhárítási források szerint egy feltételezett iszlamista terrorterv miatt akcióztak a biztonsági szolgálatok az Egyesült Királyságban, amelyet az elkövetők karácsonykor akartak véghez vinni. Négy embert őrizetbe vettek kedden Dél-Yorkshire-ban és Derbyshire-ban.

Egy tűzszerész egység lezárt egy utcaszakaszt Chesterfieldben, ahol egy 31 éves férfit őrizetbe vettek, a környékbeli házak lakóit nem evakuálták. Három másik, 22, 36, illetve 41 éves férfit Sheffield Burngreave és Meersbrook nevű területein fogtak el.

Mind a négy személyt terrorcselekmény előkészülete és terrorista szövetségben való részvétel gyanújával vették őrizetbe, és Nyugat-Yorkshire-ban hallgatták ki egy rendőrőrsön. A chesterfieldi lezárást később feloldották.

Sheffield Burngreave nevű kerületében az egyik ingatlan körüli lezárást kedd délután kiterjesztették, és egy tűzszerész csoport is a helyszínre vonult. Több rendőrautó és rendőrök is megjelentek a kétemeletes épületnél, amelynek ajtaját betörték.

Este fél tíz körül a keresési műveletek véget értek, de Burngreave és Chesterfield területén reggel újraindítják őket.

Többen a szomszédos házakban lakók közül hatalmas robajt hallottak, amivel kapcsolatban a helyi terrorelhárítás szóvivője elmondta:

„A nyilvánosság hallhatott egy hangos robajt, amikor a rendőrök bejutottak az ingatlanokba, de ez nem robbanás volt. Szeretnénk megnyugtatni őket, hogy ez része volt az ingatlanba jutás módszerének”.

Bill McWilliam derbyshire-i rendőrségi vezető elmondta, hogy természetesen megértik, hogy az efféle rendőrségi tevékenység feldúlhatja az embereket, de arra kérik őket, hogy nyugodjanak meg, mivel azokat az őrizetbe vételeket, amelyeket terveztek, már megtették.

Rendőr A kép illusztráció (Forrás: planetradio.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen