hirdetés
Nemzetközi

France : le nombre de demandeurs d'emploi a reculé en novembre

Csökkent az álláskeresők száma novemberben Franciaországban

Le nombre de demandeurs d'emploi a de nouveau reculé en novembre en France métropolitaine, après une stabilisation en octobre, selon les chiffres publiés mercredi par le ministère du Travail et Pôle emploi.
hirdetés

Novemberben ismét csökkent az álláskeresők száma Franciaországban, miután októberben stagnálást figyeltek meg – derült ki a munkaügyi minisztérium és foglalkoztatási hivatal (Pôle emploi) szerdán közreadott adataiból.

A Pôle emploi által regisztrált munkanélküliek száma novemberben 29 ezer 500 fővel, összesen 0,8 százalékkal csökkent 3,45 millióra Franciaországban (a tengerentúli megyéket nem számítva), ami három éve a legalacsonyabb szint – derült ki a szerdán a munkaügyi minisztérium által nyilvánosságra hozott jelentésből. Mindez a 2014 októberi adatokhoz hasonló szintet jelent a munkanélküliek számának tekintetében.

Mindeközben 24 ezer 900 fővel (vagyis 1,2 százalékkal) emelkedett azoknak az álláskeresőknek a száma, akik novemberben munkát végeztek. Ennek eredményeként a Pôle emploi-hoz forduló, aktív vagy nem aktív álláskeresők száma stabilnak tekinthető; 4600 fővel, vagyis 0,1 százalékkal 5,61 millió főre csökkent.

Hasonló folyamat figyelhető meg a tengerentúli megyékben is, ahol 0,1 százalékkal, 5,92 millió főre csökkent az álláskeresők száma, köztük 0,8 százalékkal, 3,71 millió főre a munkanélkülieké.

Az év eleje óta egyaránt előfordult az álláskeresők számának csökkenése és emelkedése is az egyes hónapokban, éppen ezért a munkaügyi minisztérium az általános trend változásainak, és nem a hónapról hónapra változó adatoknak a nyomon követését javasolja. Jövőre így negyedévente számol majd be a statisztikákról a havi szintű beszámolók helyett.

Pole emploi A kép illusztráció (Forrás: RTL.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen