hirdetés
Nemzetközi

إنقاذ مئات المهاجرين من الغرق في المتوسط

Több száz migránst mentettek meg a Földközi-tengeren

أنقذت منظمة إسبانية غير حكومية أكثر من 130 مهاجرا غير نظامي أثناء محاولتهم العبور من ليبيا باتجاه إيطاليا عبر البحر الأبيض المتوسط، من بينهم 12 امرأة إحداهن حامل، إضافة إلى أكثر من 20 طفلا
hirdetés

Egy spanyol NGO 130 illegális migránst mentett meg, miközben azok Líbiából a Földközi-tengeren át Olaszország felé tartottak. Köztük volt 12 nő, egy várandós anya, és 20 gyermek is.

Az olasz haditengerészet bejelentette, hogy több mint 250 migránst mentett meg az elmúlt két napban a Földközi-tengeren. A migránsok egy nagy gumicsónakban és két fából készült hajón próbálták átszelni a tengert, ám süllyedni kezdtek.

Az olasz parti őrség rámutatott arra is, hogy az Olaszországba beérkező menekültáradat tavaly július óta kétharmaddal esett vissza, miután az ENSZ nyomást gyakorolt a líbiai embercsempészekre, hogy ne indítsanak illegális hajókat az olasz partok felé.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet novemberi jelentése szerint mintegy 161 ezer menekült érte el Európa partjait idén a tengeren keresztül, akiknek 75 százaléka Olaszországba, míg a többiek Görögországba, Ciprusra és Spanyolországba érkeztek. Emellett mintegy 3000 ember fulladt vízbe az átkelések során.

تراجع أعداد المهاجرين القادمين من ليبيا تراجع أعداد المهاجرين القادمين من ليبيا (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen