hirdetés
Nemzetközi

President Donald Trump’s monthly travel costs 'a third higher than Obama's'

Donald Trump harmadával magasabb összegért utazik, mint korábban Obama

Donald Trump’s travel costs are on average a third more than Barack Obama’s monthly spend when he was president, according to a new analysis.
hirdetés

Egy friss elemzés szerint Donald Trump utazási költségei átlagosan harmadával meghaladják azt az összeget, amelyet havi szinten a korábbi amerikai elnök, Barack Obama utazásaira költöttek. Az új adatok szerint csak Donald Trump a Mar-a-Lago villába történő utazásai az amerikai adófizetők 6,6 millió dollárjába kerültek.

A Wall Street Journal beszámolója szerint július előtt Donald Trump utazási költségei havonta átlagosan 1,5 millió dollár körül mozogtak, ami megközelítőleg 500 ezer dollárral több, mint amennyibe a korábbi elnök, Barack Obama útjai kerültek egy-egy hónapban.

Mindazonáltal feltehetőleg Trump utazásainak teljes költségei ennél is magasabbak lehetnek, mivel a másfél millió dolláros összegbe nem számolták bele a titkosszolgálat és a parti őrség költségeit.

A jelentés a Judicial Watch nevű nonprofit szervezet elemzése alapján készült, amelyet pedig a titkosszolgálat és a légierő dokumentumai alapján végeztek.

A jelentésből kiderült az is, hogy Donald Trump elnöksége száz napját töltötte saját tulajdonú ingatlanjaiban. Ebből negyven napot a floridai Mar-a-Lago Palm Beach-i villájában töltött, amelyre Trump gyakorta utal úgy, mint a „Téli Fehér Házra”.

A Wall Street Journal szerint Trump legkevesebb húsz napot töltött golfozással, míg a Mar-a-Lago területén tartózkodott.

Mindez különösen annak fényében lehet érdekes, hogy korábban Donald Trump éppen Obama költekezéseit bírálta, egyebek mellett egy Twitter-bejegyzésben megjegyezve, hogy

„fizetünk Obama utazásáért, hogy milliókat gyűjtsön, és így a demokraták folytathassák a hazudozást. Aztán fizetünk azért is, hogy golfozhasson”.

Donald Trump kiadásait is érte már bírálat a múltban. A hivatalba lépését követő mindössze tíz napban az elnök utazásai floridai luxusvillájába 24 millió dollárjába kerültek az amerikai adófizetőknek.

Mielőtt pedig a First Lady és fia a Fehér Házba költöztek volna, 127 000-146 000 dollárt fordítottak arra, hogy biztosítsák védelmüket a Trump Towerben történő tartózkodásuk idejében, amint azt a New York-i rendőrség megerősítette.

Trump és családja a karácsonyt is a Mar-a-Lago villában töltötték, ahonnan boldog karácsonyt kívántak Amerikának és az egész világnak.

Donald Trump a Mar-a-Lago villában A kép illusztráció (Forrás: newsweek.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen