hirdetés
Nemzetközi

Champigny-sur-Marne: ce qu'on sait de la violente agression de deux policiers le soir du réveillon

Erőszakos támadás ért két rendőrt újévkor Champigny-sur-Marne településen

Des échauffourées ont éclaté dimanche soir, pendant la soirée du réveillon, à Champigny-sur-Marne. Violemment pris à partie, deux policiers ont été blessés. Selon nos informations, ils ont pu quitter l'hôpital lundi en fin d'après-midi.
hirdetés

Vasárnap este összecsapások törtek ki Champigny-sur-Marne településen, amelyekben megsérült két megtámadott rendőr is. A BFMTV információi szerint hétfőn délután a két rendőr elhagyhatta a kórházat.

A Párizs közeli Val-de-Marne megye egy településén – Champigny-sur-Marne-ban – vasárnap éjjel megsérült két rendőr, miután egy elfajult ünnepség kordában tartása érdekében beavatkoztak. A BFMTV információi szerint több tucat ember igyekezett erőszakkal bejutni egy magánünnepségre.

Az eset röviddel éjfél előtt kezdett súlyosbodni egy olyan csarnoknál, ahol mintegy 200 személy vett részt egy privát szilveszteri ünnepségen. A rendőrséget aközben hívták ki, hogy a beszámolók szerint 300-400 ember megpróbált az épületbe jutni az ünnepségre, amelyre nem voltak hivatalosak – mondta a BFMTV-nek Jean-Yves Oses rendőrségi vezető.

A tömegnek sikerült kinyitnia az ajtót, és nagy számban kezdtek bejutni az emberek, mielőtt végső soron a 23 óra 30 perckor kiérkező rendőrök kiürítették volna a csarnokot. Egy csoportnyi ember ugyanakkor a könnygázt használó rendőrökre támadott, és a rendőröket ért erőszakos támadás következtében két rendőr megsérült, akik emiatt 8, illetve 7 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Egyiküknek az orrát törték el, a másik rendőr pedig az arcán sérült meg.

A BFMTV információ szerint a korábban kórházban kezelt rendőrök végül hétfőn késő délután hazamehettek.

A helyi rendőrség nyomozást indított, két személyt rakéták dobálása miatt és erőszakos cselekmények elkövetéséért őrizetbe vettek.

Rendőrök Franciaországban A kép illusztráció (Forrás: lexpress.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen