hirdetés
Nemzetközi

Single bluefin tuna at Tokyo fish market sold for £238,000 to sushi chain owner

Újabb hatalmas tonhalat adtak el megdöbbentő összegért

The owner of an international, high-end sushi restaurant chain has reportedly splashed out more than the equivalent of £238,000 on a prime bluefin tuna at a Tokyo fish market.
hirdetés

Egy népszerű nemzetközi sushi-étteremlánc tulajdonosa egy kiváló minőségű kékúszójú tonhalért állítólag 238 ezer fontnak, vagyis megközelítőleg 79 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki a tokiói halpiacon.

Tonhal (Forrás: japantoday.com)

Hiroshi Onodera, a Ginza Onodera nevű étteremláncot fenntartó vállalat elnöke állítólag 34,45 millió yent fizetett a 405 kilogrammos, kiváló minőségű kékúszójú tonhalért. Mindez azt jelenti, hogy kilogrammonként mintegy 200 ezer forintnak megfelelő összegért kelt el a tekintélyes méretű hal.

Bármennyire is megdöbbentőnek tűnik azonban ez a hatalmas összeg, a Reuters hírügynökség szerint még csak nem is közelítette meg a korábbi rekordot. Tavaly a tokiói Tsukiji halpiacon ennek közel kétszeresét fizették egy halárt, de az eddigi legtöbb pénzt 2013-ban fizették egy tonhalért. Ekkor egy vásárló 155 millió yen ellenében jutott hozzá a kivételes minőségű tonhalhoz.

„Tavaly óta próbáltam nyerni az aukción, így aztán igazán boldog vagyok. Különösen is így van ez azért, mert ez a Tsukiji utolsó éve” – mondta Hiroshi Onodera a Reutersnek.

A Tsukiji halpiac a város egyik legnagyobb és legjelentősebb turistalátványossága, amely mindenek előtt a kora reggeli napi aukcióiról híres – mivel azonban a 2020-as tokiói olimpiai játékokra tervezett egyik útszakasz éppen erre halad, idén máshová helyezik át a piacot.

Noha a tonhal egyre keresettebb a sushi növekvő népszerűségének következtében, a WWF szerint a kékúszójú tonhal populációi súlyosan csökkentek az elmúlt évtizedekben a túlhalászat és az illegális halászat következtében.

Médiaértesülések szerint a Hiroshi Onodera tulajdonába került állatot a pénteki napon fogták ki Aomori prefektúra környékén.

Tonhal Egyetlen kékúszójú tonhal 238,000 fontért kelt el a tokiói halpiacon / Single bluefin tuna at Tokyo fish market sold for £238,000 (Forrás: japantoday.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen