Nemzetközi

Extrême droite sanctionnée en Hongrie : vers la fin du Jobbik ?

Megbüntették a szélsőjobbot Magyarországon – közeledik a Jobbik vége?

Est-ce la fin du Jobbik ? La cour des comptes de Hongrie vient d'infliger une amende très salée au parti d'extrême droite pour financement illégal et non coopération lors de l'enquête : 331 millions de forints, soit 1 067 000 euros. Une amende cette fois-ci contraignante qui représente plus des deux tiers de son budget annuel et devra être payée d'ici 15 jours. La cour des comptes privera aussi le Jobbik du même montant pour sa prochaine subvention.

A magyar Állami Számvevőszék több mint egymillió eurós bírságot szabott ki a szélsőjobboldali pártra.

A magyar Állami Számvevőszék nemrégiben a Jobbikot tiltott pártfinanszírozás és a vizsgálat során az együttműködés hiánya miatt 331 millió forintra, vagyis 1 067 000 euróra bírságolta meg. A párt éves költségvetésének több mint háromnegyedével egyenlő összeget mindössze 15 nap alatt kell befizetnie. A Számvevőszék egyben megfosztja a Jobbikot ugyanettől az összegtől a legközelebbi támogatás alkalmával.

Volner János, a párt frakcióvezetője és alelnöke szerint mindez egyszerűen egy kísérlet Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével arra, hogy elpusztítsák a Jobbikot.

A párt vezetője ismét megjegyezte, hogy a Jobbiknak nincs ennyi pénze, amit igen jól tudtak is, ezért kezdtek a párt számára pénzgyűjtő kampányba. A Számvevőszék döntése elmondása szerint ellehetetleníti a munkájukat, és egyben elpusztíthatja a pártot. Hangsúlyozta azt is, hogy nem „mindössze” 331 millióról, hanem ennek kétszereséről, 662 millió forintról van szó, ennyit kér tőlük a Számvevőszék.

A Jobbik, amely az utóbbi időben finomított az arculatán, közelebb került a centristákhoz, és még a baloldallal is együtt tüntetett Orbán és a korrupció ellen december közepén, nem tud fellebbezni a Számvevőszék döntése ellen. Magyarországon kívül igyekeznek a helyzetre megoldást találni.

Volner János Volner János (Forrás: YouTube / Jobbik Info)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen