hirdetés
Nemzetközi

CES 2018: Power cut at Vegas tech show blamed on rain

CES 2018: Az eső okozhatta az áramszünetet

The giant consumer electronics show CES has suffered a power cut, plunging part of the event into darkness. The Las Vegas Convention Center (LVCC)'s central hall went dark at around 11:20 local time (19:20 GMT).
hirdetés

Sötétségbe borult helyi idő szerint szerda 11 óra 20 perc körül a világ egyik legjelentősebb technikai kiállítása, a Las Vegas-i CES, majd a szervezők csak két órával később jelezték, hogy végre sikerült visszaállítani az áramellátást.

Az áramszünetet feltehetőleg a korábban történt heves esőzés idézte elő, a látogatókat mindenesetre evakuálták az épületből a helyzet rendezésééig. Az érintett területen mások mellett az LG, a Samsung, illetve a Sony bemutató standjai is megtalálhatóak voltak.

A BBC a helyszínen lévő tudósítói szerint a biztonsági őrök távol tartották az embereket az érintett épületnek attól a termétől, ahol az autógyártók, így például a Toyota, a Nissan, illetve a Ford kiállításai voltak.

Az eseményt rendező Consumer Technology Association az incidenst követően megköszönte a látogatóknak a türelmüket – néhányan azonban még így is kellemetlenül érezték magukat az elmaradt találkozók miatt.

Az áramszünetet a feltételezések szerint a kedden lehullott nagy mennyiségű eső idézte elő, amelynek következtében a Google a parkolóban helyet kapott standjainak egyikét is le kellett zárni. 116 napja egyébként ez volt az első jelentősebb esőzés, és egyúttal a régióban ez volt az eddigi legcsapadékosabb januári nap is.

Az érintett központ egyik dolgozója azt mondta, hogy a víz az épületbe áramot szállító vezetékeket károsította, és szerinte ezért következett be az áramszünet.

A Consumer Technology Association később, az NV Energy vállalattal és a Las Vegas Visitor and Convention Authority szervezettel közösen kiadott közleményében megfogalmazta, hogy az elsődleges értékelésük szerint feltehetőleg lecsapódott a létesítmény egy transzformátora a heves esőzések következtében.

A közleményben megjegyezték azt is, hogy hálásak az NV Energy gyors segítségéért, valamint az ügyfeleiknek és vásárlóiknak a türelemért, a személyzetnek pedig a látogatók és kiállítók biztonságának megőrzéséért.

A CES több helyszínen került megrendezésre, amelyek többségében nem volt semmilyen fennakadás.

Áramszünet a CES-en Az eső okozhatta az áramszünetet a CES-en / Power cut at Vegas tech show blamed on rain (Forrás: money.cnn.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen