hirdetés
Nemzetközi

A visegrádi négyek védelmi együttműködéséről írtak alá közös nyilatkozatot

A visegrádi országok (V4) védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország parlamentjeinek védelmi bizottsági elnökei csütörtökön Budapesten, az Országházban.
hirdetés

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke hangsúlyozta: a V4-ek célja a régió biztonságának és stabilitásának erősítése, a béke és a jólét szolgálata kell, hogy legyen. Ennek legfontosabb eszköze a védelmi együttműködés további erősítése - tette hozzá.

A V4-ek parlamentjei védelmi bizottságainak tanácskozásán az egyik legfontosabb téma a migráció, illetve az ahhoz való viszony volt.

Németh Szilárd kiemelte: egyetértettek abban, hogy a migráció káros jelenség, s a jövőben sem engedik, hogy bárki törvényessé tegye. Megjegyezte azt is: Európában a migráció nemcsak biztonsági, hanem identitási, egzisztenciális, gazdasági és szociális veszélyekkel jár.

Forrás: MTI

A V4-országok parlamentjei védelmi bizottságainak találkozója Budapesten Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (háttal b3) beszédet mond a V4-országok parlamentjei védelmi bizottságainak találkozóján az Országház Delegációs termében 2018. február 22-én. Mellette Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (b4) és Böröndi Gábor László vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnöke (b2). MTI Fotó: Soós Lajos


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen