Nemzetközi

Merkel: szolidáris menekültügyi rendszert kell építeni az EU-ban

Szolidáris menekültügyi rendszert kell kiépíteni az Európai Unióban, és a strukturális alapokból származó pénz elosztásánál figyelembe kell venni a menekültek befogadását - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A pénteki informális uniós csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében hangsúlyozta, hogy a menekülésre késztető okok felszámolásáért folytatott küzdelem és az EU 14 ezer kilométeres külső határának hatékony védelme mellett egy olyan közös menekültügyi rendszerre is szükség van, amely "válságtűrő és végre szolidáris", különös tekintettel a menekültek tagállamok közötti "méltányos elosztására".

Ebben az ügyben jelentős előrelépést kell elérni júniusig - mondta Angela Merkel.

Arról is beszélt, hogy Nagy-Britannia távozása esély a többéves pénzügyi keret alapelveinek átgondolására. Mint mondta, a strukturális támogatások elosztási szempontjaiban annak is "tükröződnie" kell, hogy sok régió és település elkötelezett a menekültek befogadása és integrációja iránt.

Forrás: MTI

Angela Merkel Angela Merkel azt mondta, szolidáris menekültügyi rendszert kell kiépíteni az Európai Unióban (Forrás: wikimedia.org)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen