Nemzetközi

Az EB javaslatot tett a Japánnal és Szingapúrral létrejött kereskedelmi megállapodások aláírására

Az Európai Bizottság (EB) szerdán javaslatot tett a Japánnal, illetve Szingapúrral létrejött uniós szabadkereskedelmi egyezmények aláírására.

"Ma előrelépést teszünk a két legszorosabb ázsiai partnerünkkel, Japánnal és Szingapúrral létrejött megállapodások megkötése felé. Ezen szerződések hatása messze túlmutat saját érdekeinken; egyértelmű üzenetet küldünk arról, hogy közösen lépünk fel a protekcionizmussal szemben, a multilateralizmus védelmében. Ez most fontosabb, mint valaha"

- hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke.

Az EB ezzel az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács elé terjesztette a két egyezményt, a jóváhagyást követően pedig megküldi majd az Európai Parlamentnek, arra törekedve, hogy a kereskedelmi megállapodások még a bizottság jelenlegi megbízatásának jövő évi lejárta előtt hatályba lépjenek.

Forrás: MTI

Európai Bizottság Az Európai Bizottság szerdán javaslatot tett a Japánnal, illetve Szingapúrral létrejött uniós szabadkereskedelmi egyezmények aláírására (Forrás: wikimedia.org / Sébastien Bertrand)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen