hirdetés
Nemzetközi

Merkel: Washington egyoldalú döntése sérti a nemzetközi rendbe vetett bizalmat

Megsérti a nemzetközi rendbe vetett bizalmat az Egyesült Államok egyoldalú döntése az iráni atomprogramról kötött megállapodás egyoldalú felmondásáról - jelentette ki Angela Merkel német kancellár pénteken Münsterben.
hirdetés

A német katolikusok 101. naggyűlésén (101. Deutscher Katholikentag) tartott előadásában kiemelte, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott megállapodások egyoldalú felmondása "nem helyes".

Németország nehéz időkben is a nemzetközi közösség ügyeinek többoldalú megállapodásokon nyugvó rendezése, a multilateralizmus erősítésére törekszik, mert ez az eljárás ad leginkább esélyt a kölcsönösen előnyös, "win-win helyzetek" kialakítására - mondta a német kancellár.

Azonban Washington kivonulása az iráni atomprogramról szóló egyezményből nem vezethet a transzatlanti kapcsolatok megkérdőjelezéséhez - húzta alá Angela Merkel.

Forrás: MTI

Angela Merkel Angela Merkel szerint Washington egyoldalú döntése sérti a nemzetközi rendbe vetett bizalmat (Forrás: wikimedia.org / א - Aleph)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen