hirdetés
Nemzetközi

A német kormány új szabályozást hoz a menekültek családegyesítésére

Hosszas vita után megszületett az új szabályozás a menedékre jogosultak családegyesítése ügyében.
hirdetés
    Ennek értelmében a korlátozott védelemre jogosultak is kihozhatják családtagjaikat Németországba. A törvény ez év augusztus 1-jével lép életbe.
 
    Jelen pillanatban az átmeneti védelemre jogosultak, köztük a szíriai háborúból menekültek, csak kivételes esetben hozathatják ki családjukat Németországba. Az új szabályozás értelmében viszont a házastársak és a kiskorú gyermekek kihozatala lehetővé válik. Továbbá a Németországban szülői kíséret nélkül tartózkodó menekült kiskorúak is megigényelhetik a vízumot szüleik számára. Az országba beutazók száma azonban nem haladhatja meg a havi ezer főt, akiknek kiválasztásakor elsősorban humanitárius szempontok fognak szerepet játszani. Ezek közé tartozik például, ha a családi közösség hosszú ideje nem volt megvalósítható, vagy ha kiskorú gyermekről van szó, illetve ha a hozzátartozók élete komolyan veszélyeztetve van, továbbá, ha valaki súlyos beteg vagy gondozásra szorul.

    Az említett szabályozás mellett a német kormány bizonyos csoportokat alapvetően ki akar zárni a családegyesítésből. Ide tartoznak a terrorszimpatizánsok, az uszítók és az úgynevezett közveszélyesek. Ezek mindenekelőtt azok a személyek, akiket a hatóságok terrorcselekménnyel gyanúsítanak. Mindazonáltal itt is lesznek kivételek, mégpedig azok esetében, akik hihetően eltávolodtak korábbi cselekedeteiktől. A szabályozás nem csak a migránsokra vonatkozik, hanem azokra a németekre is, akik szeretnék kihozni külföldi családtagjaikat.
A német kormány új szabályozást hoz a menekültek családegyesítésére Az új szabályozás értelmében viszont a házastársak és a kiskorú gyermekek kihozatala lehetővé válik. (Forrás: By Mstyslav Chernov - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43060174)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen