hirdetés
Nemzetközi

Szijjártó: folyamatosan javítani kell az együttműködést Németországgal

Németország Magyarország stratégiai szövetségese és barátja, amellyel folyamatosan javítani kell az együttműködést és fenn kell tartani a párbeszédet - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Berlinben a német külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után.
hirdetés

Heiko Maas-szal közösen tartott tájékoztatóján kiemelte:

"teljes mértékben egyetértünk Németországgal akkor, amikor arról beszélünk, hogy egy erős, biztonságos és versenyképes Európai Uniót akarunk", és "egyetértünk abban is, hogy olyan Európai Uniót akarunk, amely meg tudja védeni a határait, és elől jár az Európát körülvevő térségek fejlesztésében".

A német diplomácia vezetője aláhúzta, hogy erősíteni kell a német-magyar párbeszédet, azért is, mert ritkán volt olyan fontos az EU egységes fellépése, mint most.

Hozzátette:

"lehet, hogy nem mindig értünk egyet, de éppen most rendkívül fontos, hogy jó kompromisszumokat találjunk".

Forrás: MTI

Szijjártó Péter New Yorkban A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott kormányközi tárgyaláson New Yorkban 2018. június 4-én. MTI Fotó: KKM


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen