Nemzetközi

Eddig 72 házat épített újjá az ökumenikus segélyszervezet Irakban

Eddig 72 házat és két iskolát épített újjá a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Irakban - mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató elmondta, a háború után visszatelepülő iraki családok helyben boldogulásának elősegítéséért országos adománygyűjtést indítottak. Az Adjunk együtt esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra! szlogenű kampányt a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni hívásonként 250 forinttal, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet a célra adományozni.

Elmondta azt is, 2014 óta vannak jelen Irakban, ekkor kezdődött el az Iszlám Állam térnyerése az országban. A segélyszervezet 2016 óta állandó központot tart fenn Erbíl városában.

Az újjáépítés mellett a munkahelyteremtésbe is bekapcsolódnak, hogy a hazatérő menekülteknek ne kelljen újra elindulniuk - tette hozzá Gáncs Kristóf.

Forrás: MTI

Kislány Irakban Eddig 72 házat és két iskolát épített újjá a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Irakban - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / 12019)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen