Nemzetközi

Merkel: rendet kell teremteni a migráció területén

Rendet kell teremteni és érvényesíteni kell a jogszabályokat a migráció valamennyi formájának területén - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Beszédében rámutatott, hogy 2015-höz képest 95 százalékkal csökkent a Földközi-tengeren érkező menedékkérők száma.

Azonban az EU külső határának védelmét tovább kell erősíteni - tette hozzá, kiemelve, hogy Németország hozzájárul az uniós határ- és partvédelmi ügynökség, a Frontex fejlesztéséhez.

A Földközi-tengeren folytatott EU-s művelettel kapcsolatban hangoztatta, hogy mindenkinek be kell tartania a nemzetközi jog előírásait, így a nem kormányzati szervezeteknek is.

Együtt kell működni a menekültek származási országaival és lehetőséget kell adni a legális migrációra, ezért Németországban törvényt kell alkotni az EU-n kívüli képzett munkavállalók bevándorlásának szabályozásáról - mondta.

Az EU-n belül senki sem választhatja meg, hogy hol nyújtja be menedékjogi kérelmét, ezért a tagországok partneri együttműködésével vissza kell szorítani a másodlagos migrációt - mondta Angela Merkel.

Forrás: MTI

Angela Merkel Merkel az együttműködés szükségességét is hangsúlyozta (Készítette: Tobias Koch - OTRS, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35569399)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen