Nemzetközi

Törökországból megint több migráns érkezik az EU-ba

Az EU egyik, idáig titokban tartott közleménye szerint jelenleg megint jóval több migráns jön be Törökországból az EU-ba.
Az EU egyik idáig titokban tartott közleménye szerint jelenleg megint jóval több migráns jön be Törökországból az EU-ba. Idén egészen pontosan 38.687 személy érkezett, ami 43 százalékkal több, mint tavaly. A jelentés szerint 36.423-an menekültek Törökországon át Görögországba, akik közül csupán egy kisebbség (12 147 személy) érkezett szárazföldi úton. További célországok Olaszország (1965 személy), Bulgária (239 személy) és Ciprus (71 személy) voltak.
 
Mindez annak ellenére történik, hogy az EU 2016-ban Angela Merkel által szorgalmazva megegyezett Törölországgal, hogy az szigorúan ellenőrzi a határt, hogy lehetőleg ne lépjenek be további menedékkérők az EU-ba. Cserébe Ankara három milliárd eurót kapott az Uniótól a menekültek támogatására Törökországban.
 
De vajon Törökország tartja-e magát kötelezettségeihez? Az EU-Bizottság szerint a Törökországból az Európába történő masszív bevándorlás következtében a görög szigeteken megteltek a menekülteket befogadó központok. A lezboszi központban például háromszoros, a szamoszi centrumban pedig hatszoros a túltelítettség. Orvosok és tolmácsok hiánya miatt Chios szigetén nem tudták végrehajtani a szükséges orvosi vizsgálatokat. Továbbá a hideg idő esetén használatos sátrakból is hiány van.
Törökországból Lezbosz szigetére érkező menekültek Törökországból Lezbosz szigetére érkező menekültek (Forrás: bild.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen