Nemzetközi

Szijjártó a gazdasági kapcsolatokról egyeztetett a román kereskedelmi miniszterrel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról egyeztetett Stefan Radu Oprea román üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszterrel pénteken az ausztriai Innsbruckban.

A tárcavezető az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Románia a második legfontosabb exportpiaca Magyarországnak, ezért

"érdekeltek vagyunk a kapcsolatok folyamatos fejlesztésében, a határmenti útkapcsolatok kiépítésének folytatásában és az energetikai kapcsolatok fejlesztésében".

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország támogatja Románia OECD-tagságát, és együtt fognak dolgozni az Európai Unió fórumain az autóipart érintő szabályozások kedvezőbbé tétele érdekében, mivel ez az iparág alapvetően meghatározza a két ország gazdasági teljesítményét.

Forrás: MTI

Szijjártó Péter Innsbruckban A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Stefan Radu Oprea román üzleti szféráért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszter az ausztriai Innsbruckban megrendezett informális kereskedelmi miniszteri találkozón 2018. október 5-én. MTI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen