Nemzetközi

Merkel vissza akar vonulni a politikából

Angela Merkel lemond a pártelnöki posztról és a következő választások után visszavonul a politikából.
Kezdetét vette az Angela Merkel időszak vége. A kancellárnő pártjának a hesseni választásokon tanusított rossz eredménye után levonta a megfelelő következtetéseket, és decemberben már nem szándékozik jelöltetni magát a CDU-elnökségre.
 
Kancellár még továbbra is marad, de a következő választások után teljesen vissza akar vonulni a politikából. Utódjaként a pártelnöki posztra Friedrich Merz, Annegret Kramp-Karrenbauer és Jens Spahn pályáznak.

A pártelnöki tisztségről való lemondást Merkel már nyár előtt eldöntötte, a hír azonban még csak most került hivatalos közlésre.
 
Merkel elérkezettnek látja az időt egy új fejezet megnyitásához. Úgy véli, az a kép, amelyet a kormány jelenleg prezentál magáról, elfogadhatatlan. A munka nem tudott a megfelelő mederben folyni, így döntésével a kancellárnő ahhoz kíván hozzájárulni, hogy a szövetségi kormány a jövőben jó munkát tudjon végezni. A párttagok tapsolva ünnepelték Merkel döntését.
Angela Merkel Angela Merkel (Forrás: merkur.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen