Nemzetközi

Verhofstadt Orbánt bíráló kisteherautós óriásplakátot indított útjára Brüsszelben

Orbánt bíráló kisteherautós óriásplakátot indított útjára az európai liberális párt, az ALDE parlamenti frakcióvezetője, így reagálva a „magyar kormány támadásaira”, miután Judith Sargentini és Soros György mellett ő is szerepelt a kormány újabb tájékoztató kampányában – derül ki az Index cikkéből.

Az Index szerint Guy Verhofstadt a Brüsszelben útnak indított mozgó óriásplakáttal részben a magyar kormány előzőleg elindított plakát- és videokampányára reagált.

A plakát a Luxembourg térről indulva, egyebek mellett az Európai Néppárt székházának, a magyar nagykövetségnek és az Európai Tanács, valamint az Európai Bizottság épületének érintésével haladt az utcákon azzal a felirattal:

„Előbb eltette a pénzünket, most lerombolná Európát”.

Verhofstadt az Európai Parlament előtt megszólalva azt kifogásolta, hogy szerinte „populista, autoriter, nacionalista, illiberális emberek arról beszélnek, hogy ők Európa új arca”, illetve azt is, hogy meglátása szerint az Európai Néppárt továbbra is előzékenyen bánik a Fidesszel – számolt be róla az Index.

Kiderült az is, hogy a tervek szerint az óriásplakátot a Momentum közreműködésével Budapestre is elhoznák.

Guy Verhofstadt Guy Verhofstadt a Brüsszelben indította útnak a mozgó óriásplakátot (By Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons - cc-by-sa-3.0, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36998086)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen