Nemzetközi

Párizs és Berlin megegyezett az eurózóna költségvetésének tervéről

Franciaország és Németország hétfőn bemutatja az eurózóna költségvetésének tervezetéről készült közös javaslatát az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek (Eurogroup) brüsszeli találkozóján.

    A francia gazdasági és pénzügyminisztérium pénteki közlése szerint a megállapodás "előrelépést" jelent. 

    "Bruno Le Maire francia és Olaf Scholz német tárcavezetők  közös javaslatot terjesztenek elő hétfőn a Eurogroupnak az eurózóna jövőbeni költségvetésének tervéről. Örülünk, hogy a többi tagállammal is megvitathatjuk"

- közölte a francia forrás a francia hírügynökséggel. 

    A hétfői találkozó előtt Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinbe látogat, ahol beszédet mond a német szövetségi parlamentben (Bundestag) "a francia-német együttműködés felelősségéről az európai projekt megőrzésében és újraindításában a jelenlegi Európában". Macron találkozik Angela Merkel német kancellárral is. A megbeszélés egyik fő témája a francia elnöki hivatal szerint a közös európai hadseregre tett francia javaslat lesz, amelyet a német kancellár is támogat, valamint az eurózóna költségvetésének és az adóharmonizáció kérdését is megvitatja a két ország vezetője.

Forrás: MTI

Párizs és Berlin megegyezett az eurózóna költségvetésének tervéről Párizs és Berlin megegyezett az eurózóna költségvetésének tervéről (Forrás: torange.biz)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen