Nemzetközi

Szijjártó Péter az amerikai külügyminisztérium energiaügyi irodájának vezetőjével tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel fogadta Francis Fannont, az amerikai külügyminisztérium energiaügyi irodájának vezetőjét - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A tárca hétfői közleményében azt írta, Magyarország abban érdekelt, hogy több forrásból tudja beszerezni az energia szükségleteit. Ez nem csak gazdasági, hanem nemzetbiztonsági kérdés, ennek az elérése azonban "nem csak rajtunk múlik" - jelezték.

"Magyarország minden szükséges intézkedést megtett" és ezért Szijjártó Péter amerikai tárgyalópartnerének segítségét kérte abban, hogy

"mozdítsák előre a többi közép-európai ország együttműködési készségét a közép-európai energiaellátás javítása érdekében"

- áll a közleményben.

Forrás: MTI

Szijjártó Péter A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Genfben rendezett Afganisztán-konferencián 2018. november 28-án. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen