Sport

Brazíliában elrabolták Bernie Ecclestone anyósát

Az emberrablók irdatlan mennyiségű váltságdíjat követelnek. Egyre aggasztóbb hírek jönnek az idei olimpiának otthont adó országból.
bernie Bernie Ecclestone és Fabiana Flosi (Forrás: Dailymail.co.uk)

Még egy nap se telt el azóta, hogy hírt adtunk arról, hogy az idei olimpia helyszínén, Rio de Janiróban elraboltak egy új-zélandi küzdősportolót, és addig nem engedték el, amíg kétszer is nem vett le nagyobb összeget a bankszámlájáról. Brazíliában mindennaposnak számítanak az emberrablások, aminek a mértéke pedig csak fokozódik az olimpa közeledtével, és annak köszönhetően, hogy a brazíl kormányzat egyre elégtelenebb ellátást biztosít a rendőrségnek, akik emiatt rendszeresen tüntetnek, és így nem végzik munkájukat.

Most azonban egy új szintet lépett az emberrablás mértéke az országban, ugyanis ezúttal az F-1 mágnás, a 85 éves Bernie Ecclestone anyósát rabolták el, és kérnek érte horribilis méretű váltságdíjat. Ecclestone harmadik feleségének, Fabiana Flosinak 67 éves édesanyját még pénteken, São Paulo Interlagos negyedéből rabolták el. Itt található a brazil F1-pálya is, ahol majd novemberben kerül majd sor a futamra. Ez a környék ugyan relatíve biztonságosnak számít, mivel kifejezetten egy középosztálybeli negyed, de a biztonság kedvéért még az F1-csapatok is jelöletlen autókkal, néha golyóálló mellényekben utaznak. Főleg Jenson Button 2010-es megtámadása óta. 

Az elkövetők váltságdíjnak mintegy 36,5 millió dollárt (120 millió brazil reált) követelnek, ami egy új rekord: az ország történetének legmagasabb váltságdíja. Az Ecclestone-család tartja a kapcsolatot az emberrablókkal.

Ecclestone életében nem ez az első hasonló eset, sőt. 2010-ben a házaspárt londoni otthonuk előtt rabolták ki őket, a támadók ráadásul megütötték és meg is rugdosták az akkor 80 éves férfit, aki szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett. 2012-ben pedig egy fogtechnikust ítéltek el, miután az megpróbálta elrabolni az F1-főnök lányát, de sikertelenül járt. A férfit később 5 év börtönre ítélték.

A Forbes nagyjából 3,2 milliárd dollárra becsli Ecclestone vagyonát, amivel ő a negyedik leggazdagabb ember Nagy-Britanniában. Ecclestone 2009-ben találkozott Flosival a brazil Grand Prixen, és 2012-ben házasodtak össze.

Ecclestone és a 38 éves Fabiana még 2009-ben találkozott a brazil Grande Prix-en, ahol a nő marketing igazgatóként dolgozott. A férfi az ő kedvéért vált el 23 év után a második feleségétől, az egykori horvát modelltől, Slavica Radictól. Három év múlva a szerelmespár össze is házasodott, az esküvő egyébként az Egyesült Királyság legdrágább lakodalma volt. Fabiana anyukája azonban Brazíliában maradt, ami most úgy tűnik, hogy nem volt jó ötlet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen