Sport

Nicolas Roche ír kerékpáros úgy véli, a rossz légkondicionáló miatt kapott tüdőgyulladást

Nicolas Roche ír kerékpáros feltételezése szerint azért kapott tüdőgyulladást, mert Rio de Janeiróban, az olimpia helyszínén rossz volt a légkondicionáló.
Nicolas Roche ír kerékpáros Nicolas Roche ír kerékpáros (Forrás: the42.ie)

Nicolas Roche ír országúti kerékpárversenyző a riói olimpián huszonkilencedik helyen végzett, de mivel egyfajta baktériumos tüdőgyulladást kapott el még riói tartózkodása miatt, így a spanyolországi országúti kerékpáros körversenyen (La Vuelta) most nem vehet részt. A körverseny ezen a hétvégén esedékes, hagyományosan Spanyolország északi, illetve keleti területein rendezik meg.

Az ír kerékpáros a Facebookon tette azt a bejelentését, miszerint nem indul a versenyen, később azonban már a Twitteren írta meg ennek okait. Mint írja, tüdőgyulladást kapott, feltehetőleg azért, mert megfertőződött Rióban a rossz légkondicionáló miatt. Egyelőre nem tudni, hogy Nicolas Roche pontosan hol „találkozott” a rossz légkondicionálóval Rióban.

A sportoló elmondta, hogy nagyon elszomorítja őt, hogy nem vehet részt a neves La Vuelta versenyen – amely Európa három legnagyobb kerékpáros versenyének egyike a Tour de France, illetve a Giro d'Italia mellett. Mivel azonban az orvos azt tanácsolta neki, hogy nyolc napig pihenjen, így jóformán kétség sem férhet ahhoz, hogy a spanyolországi versenytől távol marad.

A Team Sky-on keresztül Roche közleményt hozott nyilvánosságra, amelyben kifejtik, hogy a betegség nem is jöhetett volna rosszabbkor, és miután megbeszélték a helyzetet az egészségügyi személyzettel egyértelművé vált, hogy nem gyógyul meg időben. A kerékpáros elmondta, hogy most elsősorban a gyógyulására koncentrál, és igyekszik majd minél hamarabb visszatérni a versenyzéshez.

Roche arra is kitért, hogy reményei szerint szeptemberben már akár újból versenyezhet is. Az ír kerékpáros korábban már a pekingi és olimpián is versenyzett, és 2015-ben a Tour de France nevű franciaországi kerékpárversenyen Chris Froome csapatában ért el kedvező eredményt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen