hirdetés
Sport

Ryan Lochte nem rablás áldozata, hanem rongálás elkövetője volt

Ryan Lochte amerikai úszó korábban azt állította, hogy fegyverrel rabolták ki őt és három társát – az általa előadott történet szerint rendőrnek öltözött férfiak állították meg őket, majd fegyverrel kényszerítették a vagyontárgyaik átadására.
Ryan Lochte Ittasan rongáltak egy benzinkúton (Forrás: sports.yahoo.com)
hirdetés

A Lochte és három társa által előadott történet szerint éjszaka rendőrnek öltözött férfiak állították meg őket, és fegyverrel kényszerítették vagyontárgyaik átadására, a telefont és a személyes iratokat azonban nem „vették el”, csak pénzt. Lochte maga arról is beszámolt, hogy milyen hősiesen kiállt igazáért először, amikor a „rendőrnek öltözött férfiak” fegyverrel a kezükben azt parancsolták neki, hogy feküdjön a földre – ezt elsőre állítása szerint nem tette meg.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Lochte és társai történetéből semmi nem igaz – sőt, ők voltak azok, akik egy benzinkutat megrongáltak az éjjel, s erről felvétel is készült. Ezeket a felvételeket először a Globo nevű brazil televízió, majd a brit Daily Mail nevű bulvárlap is bemutatta. A videókon az látszik, hogy kifogásolható viselkedésükkel a négy úszó – Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen – összetűzésbe keveredett a töltőállomás személyzetével, akik végül arra kérték őket, hogy üljenek a földre, és tegyék fel a kezeiket. A benzinkúton a négy úszó állítólag egy mosdót rongált meg.

Fernando Velosa riói rendőrfőnök csütörtökön elmondta, hogy hamis a négy úszó azon állítása, miszerint kirabolták őket a hétvégén. A benzinkút biztonsági személyzete ugyanakkor valóban fegyverrel utasította rendre a négy férfit, de csakis azt követően, hogy Lochte nagyon dühös lett, és kifogásolhatóan kezdett viselkedni, amiért a benzinkútról való távozásra utasították őket.

A rendőr szerint a benzinkút biztonsági személyzete helyesen járt el, hiszen négy ittas, és jó fizikai állapotban lévő férfi sportolóval állt szemben. Ami pedig a pénzt illeti, a rendőr szerint a négy úszó ezt az okozott károkért cserébe adta oda valakinek a benzinkúton tartózkodók közül.

Néhány órával azt követően, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatos fejleményekről beszámolt, az amerikai olimpiai szövetség nyilvánosan bocsánatot kért a négy úszó által okozott botrány miatt. Elmondták, hogy a négy sportoló viselkedése egyrészt nem elfogadható, másrészt nem képviseli az amerikai olimpiai csapat által vallott értékeket, ahogyan az amerikai sportolók túlnyomó többségének viselkedését sem tükrözi.

Közben két érintett úszó – Jack Conger és Gunnar Bentz – elhagyták Brazíliát, és haza utaztak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalag

Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalaghirdetés
Kínai Nagydíj - Vettel rajtol az élről, Hamilton csak negyedik

Kínai Nagydíj - Vettel rajtol az élről, Hamilton csak negyedikMegdőlt a 24 órás sífutás világcsúcsa

Megdőlt a 24 órás sífutás világcsúcsahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen