hirdetés
Sport

Ryan Lochte nem rablás áldozata, hanem rongálás elkövetője volt

Ryan Lochte amerikai úszó korábban azt állította, hogy fegyverrel rabolták ki őt és három társát – az általa előadott történet szerint rendőrnek öltözött férfiak állították meg őket, majd fegyverrel kényszerítették a vagyontárgyaik átadására.
Ryan Lochte Ittasan rongáltak egy benzinkúton (Forrás: sports.yahoo.com)
hirdetés

A Lochte és három társa által előadott történet szerint éjszaka rendőrnek öltözött férfiak állították meg őket, és fegyverrel kényszerítették vagyontárgyaik átadására, a telefont és a személyes iratokat azonban nem „vették el”, csak pénzt. Lochte maga arról is beszámolt, hogy milyen hősiesen kiállt igazáért először, amikor a „rendőrnek öltözött férfiak” fegyverrel a kezükben azt parancsolták neki, hogy feküdjön a földre – ezt elsőre állítása szerint nem tette meg.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Lochte és társai történetéből semmi nem igaz – sőt, ők voltak azok, akik egy benzinkutat megrongáltak az éjjel, s erről felvétel is készült. Ezeket a felvételeket először a Globo nevű brazil televízió, majd a brit Daily Mail nevű bulvárlap is bemutatta. A videókon az látszik, hogy kifogásolható viselkedésükkel a négy úszó – Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen – összetűzésbe keveredett a töltőállomás személyzetével, akik végül arra kérték őket, hogy üljenek a földre, és tegyék fel a kezeiket. A benzinkúton a négy úszó állítólag egy mosdót rongált meg.

Fernando Velosa riói rendőrfőnök csütörtökön elmondta, hogy hamis a négy úszó azon állítása, miszerint kirabolták őket a hétvégén. A benzinkút biztonsági személyzete ugyanakkor valóban fegyverrel utasította rendre a négy férfit, de csakis azt követően, hogy Lochte nagyon dühös lett, és kifogásolhatóan kezdett viselkedni, amiért a benzinkútról való távozásra utasították őket.

A rendőr szerint a benzinkút biztonsági személyzete helyesen járt el, hiszen négy ittas, és jó fizikai állapotban lévő férfi sportolóval állt szemben. Ami pedig a pénzt illeti, a rendőr szerint a négy úszó ezt az okozott károkért cserébe adta oda valakinek a benzinkúton tartózkodók közül.

Néhány órával azt követően, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatos fejleményekről beszámolt, az amerikai olimpiai szövetség nyilvánosan bocsánatot kért a négy úszó által okozott botrány miatt. Elmondták, hogy a négy sportoló viselkedése egyrészt nem elfogadható, másrészt nem képviseli az amerikai olimpiai csapat által vallott értékeket, ahogyan az amerikai sportolók túlnyomó többségének viselkedését sem tükrözi.

Közben két érintett úszó – Jack Conger és Gunnar Bentz – elhagyták Brazíliát, és haza utaztak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmet

Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmethirdetés
Szenegál 2-1-re legyőzte a Lengyelországot

Szenegál 2-1-re legyőzte a LengyelországotFoci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen