Sport

Tápai Szabina visszavonul a kézilabdázástól

Tápai Szabina nagy bejelentést tett hétfőn – úgy döntött ugyanis, hogy 20 év után visszavonul a kézilabdázástól. Az ok pedig elég meglepő – állítása szerint „cicaharcba” keveredett új, női edzőjével.
Tápai Szabina Tápai Szabina konfliktusba került edzőjével

A kézilabdázó a FEM3 Café hétfői adásában számolt be arról, hogy visszavonul a kézilabdázástól, méghozzá elmondása szerint azért, mert az új, női edzőjével egyfajta „cicaharcba” keveredett. Úgy tűnik, kibékíthetetlen nézeteltéréseket okozott, hogy merőben eltérőek az álláspontjaik.

„...nem így szerettem volna abbahagyni... Hát, a rövid történet az, hogy lett egy női edzőm… Nagyon jól fogalmazott az egyik terapeutánk: 'cicaharcba keveredtem, amiből nem tudtam pozitívan kijönni', mert nyilvánvaló főnök-alkalmazotti viszony volt” – fogalmazott Tápai Szabina.

Mint kifejtette, még volt egy egy éves szerződése, amit szeretett volna kitölteni, de végül másképpen alakultak a dolgok, így erre nem érzett lehetőséget.

„Főként őt is az zavarta, hogy a médiában elindult az életünk. Egyébként is, a karrierem alatt nagyon sok edzővel volt ezzel gondom, hogy én a médiában viszonylag sokat feltűnök, szerepeltem eddig is, és amióta a realityben szerepelek, még többet” – mesélte hozzátéve, hogy soha egyetlen edzést, egyetlen meccset nem hagyott ki a tévészereplései miatt.

Ugyanakkor úgy látja, hogy az edzők a profi sportban arra törekszenek, hogy a sportolók „száz százalékban csak a sporttal foglalkozzanak”, Szabina azonban céltudatosan fel akarta építeni a kézilabda utáni életüket is, és egy éve már fitneszstúdiójuk is működik. Ez, mint kitért rá, nem mindig tetszett az edzőinek, pedig egy sportolónál szerinte nagy dolog, hogy előre gondolkodik, hiszen sok elődöt látott már, akik nagyot buktak a sport befejezése után.

Tápai Szabina edzéseit az év eleje óta Deli Rita irányítja, de miközben továbbra is kézilabdázott, Szabina a TV2 Édes Élet nevű reality műsorában is rendszeresen szerepelt férjével, a korábbi válogatott kajakos Kucsera Gáborral együtt. Tápai Szabina ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem zárja még le végleg a pályafutását, hiszen továbbra is edzésben tartja magát.

Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy korábban már volt egy szünete a szülés után, de ezt követően az előző szezon nagyon jó volt – ám ha a sors úgy hozta, hogy így kell abbahagyni, akkor is emelt fővel fejezi be pályafutását. Amennyiben viszont „jön egy lehetőség”, szívesen folyatja, semmi elől nem zárkózik el.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen