Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Mindkét magyar váltó döntős

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetében először fordult elő, hogy mindkét magyar váltó döntőbe jutott egy világkupaversenyen: a calgaryi rajton a nők ráadásul országos csúccsal.
Egyre jobbak és jobbak Egyre jobbak és jobbak (Forrás: sportmenu.net)

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapjának beszámolója szerint 5000 méteres férfi váltóknál a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang négyes a hollandokat, a franciákat és a kizárt oroszokat megelőzve futamelsőként jutottak a legjobb négy közé. A nők 3000 méteres versenyében a Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra kvartett 4:07.718 perces országos csúccsal lépett a fináléba a kanadaiak mögött. A régi rekordot 2013 októberében a Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler, Kónya négyes tartotta 4:10.264 perccel.

A szombati egyéni döntőkben is volt magyar érdekeltség: az első 500 méteres verseny A döntőjében Liu Shaoang ugyan nem ért célba, de így is ötödik lett, míg Knoch a B döntőt megnyerve hatodikként zárt. A leghosszabb, 1500 méteres távon pedig Liu Shaolin Sándor nem ért célba a legjobbak között, ezáltal hetedik lett.

Vasárnap a staféták fináléja mellett az 1000 és a második 500 méteres versenyt rendezik a kanadai városban.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen