Sport

Szalay Ferenc: nő a magyar kosárlabda elismertsége

A szövetség elnöke szerint az idei válogatott- és kluberedményeknek köszönhetően jelentősen nőtt a hazai kosárlabdasport presztízse a nemzetközi sportvilágban.
Szintet léptünk Szintet léptünk (Forrás: jochapress.hu)

Az MKOSZ elnöke a közmédiának azt mondta: 48 éve nem fordult elő, hogy a magyar férfi és női válogatott egyszerre kijusson a kontinensbajnokságra. Közben a B33 kategóriában a nők Eb-t nyertek, a 18 éven aluliak pedig ezüstérmet.

A jövő évi Eb-részvétellel kapcsolatban a szakma és a közvélemény elvárása is az, hogy mindkét válogatott jusson tovább a csoportkörből és eggyel feljebb lépjünk - fogalmazott.

A klubok szintjén történt előrelépésről szólva hangsúlyozta, hogy hat éve még csak a Körmend vállalkozott nemzetközi szereplésre, most pedig csapatok hosszú sora. Jelenleg is versenyben vannak a magyar klubok, hiszen a Körmend és az Alba továbbjutott csoportjából. A hölgyek is egyre erősödnek, a Sopron újra a kulcsszereplők közé léphet az Euroligában - összegzett az elnök, aki a csarnokok látogatottságával is újra elégedett.

A Tüskecsarnokban tartott szombati All Star-gáláról elárulta: csaknem teltház volt a rendezvényen, rengeteg utánpótláskorú is megnézte a legjobbakat. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen