hirdetés
Sport

Nemsokára kifizetik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat

A kormányrendelet előírásainak megfelelően született döntés az olimpiai és paralimpiai jutalmakról - közölte kedden a MOB azokra a felvetésekre válaszul, hogy miért nem kapták még meg a sportolók és edzőik a nekik járó összegeket.
Sok-sok korai ébredés van mögötte... Sok-sok korai ébredés van mögötte... (Forrás: olimpia2016.24.hu)
hirdetés

Az EMMI sportért felelős államtitkársága a folyamat az előírásoknak megfelelően zajlik, a szerződéskötés után következhetnek a kifizetések.

A MOB elnökségének közleményében az áll: időben döntöttek a személyekről és az öszegekről. A pénzügyi forrást az EMMI biztosítja, amint megérkezik, folyosítják azt a sportolóknak és edzőiknek. Az összegek szétosztása előtt egyeztettek a sportszövetségekkel.

"A szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről" - közölte az államtitkárság, hozzátéve: az állam maximálisan elsimeri a spotolól és a szakemberek teljesítményét.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emondta: a folyamat heteket vett igénybe, de ők is azt szeretnék, ha a sportolók és edzőik minél hamarabb megkapnák a pénzjutalmukat.

A díjazás mértéke egyébként nem változott az előző olimpia óta, a paralimpia magyar érmesei pedig egészséges társaik jutalmának felét kapják.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalag

Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalaghirdetés
Kínai Nagydíj - Vettel rajtol az élről, Hamilton csak negyedik

Kínai Nagydíj - Vettel rajtol az élről, Hamilton csak negyedikMegdőlt a 24 órás sífutás világcsúcsa

Megdőlt a 24 órás sífutás világcsúcsahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen