hirdetés
Sport

Könyv jelent meg az 1956-ban olimpiai bajnok női tornászokról

Bemutatták a Fűrész Attila szerkesztésében megjelent, „Forradalmi győzelem” című kötetet, amely a magyar női tornászcsapat 1956-os olimpiai aranyérmének állít emléket.
Tass Olga Könyv jelent meg az 1956-ban olimpiai bajnok női tornászokról (Forrás: olimpia.hu)
hirdetés

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója elmondta, a 60 éve kéziszergyakorlatával első helyet kiérdemelt Keleti Ágnes, Köteles Erzsébet, Tass Olga, Kertész Aliz, Korondi Margit és Bodó Andrea mindenki számára példakép lehet.

"Sokat tanulhatunk tőlük, akárcsak arról, hogyan kell mozogni, levegőt venni, de példát vehetünk vidámságukról, életigenlésükről is."

A szerkesztő, Fűrész Attila hangsúlyozta, csodálatos, hogy a csapat mind a hat tagja él még. Kifejtette, a műben szó esik a főszereplők gyermekkoráról, a tornával való megismerkedésükről, pályafutásukról, az 1956-os olimpiáról, az ötkarikás játékok utáni életútjukról, valamint arról, hogyan élnek most.

A bemutatón megjelent Keleti Ágnes, Köteles Erzsébet, Tass Olga és Kertész Aliz, a tengerentúl élő Korondi Margit és Bodó Andrea nem jött el.

"A versenyzés volt az egyetlen lehetőség a világnézésre" - emlékezett vissza az MTI kérésére Keleti Ágnes. - "Szerettem tornázni, nem nagyon iparkodtam, de csináltam, amit tudtam."

"Mindig különösen jó érzés a régi társakkal találkozni" - hangsúlyozta Kertész Aliz, s kitért rá, számára nem volt nehéz a verseny. - "Imádtam ezt a gyakorlatot, szerintem nagyon szép volt, azóta sem láttam szebbet."

Tass Olga felidézte, hogy az 1948-as és 1952-es ezüstök után nagyon szerették volna az elsőséget, ám a verseny előtt elveszett a szalag, amivel a gyakorlatát végezte volna.

"Így végül szivárványszínű szalaggal végeztem a gyakorlatot, és sikerült."

"Az volt az ars poeticám, hogy Isten, haza, család. Ha a Jóisten úgy rendelte, hogy ilyen tehetséget kaptam, akkor az országomért ezt nekem meg kell tennem" - mondta Köteles Erzsébet, majd hozzátette, 1956-ban már aranyvárományosnak számítottak.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Az éllovas Ferencváros legyőzte a címvédő Honvédot

Az éllovas Ferencváros legyőzte a címvédő HonvédotZagitova a jégkirálynő, Tóth Ivett 23. maradt Phjongcshangban

Zagitova a jégkirálynő, Tóth Ivett 23. maradt Phjongcshangbanhirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen