hirdetés
Sport

Koszorút helyeztek el 90 éve született Puskás Ferenc sírjánál

Puskás Ferenc szerette és szolgálta az embereket, futballistaként és emberileg egyaránt a legnagyobbak közé tartozott - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szombaton a budapesti Szent István-bazilika altemplomában, ahol megkoszorúzták a 90 éve született legendás labdarúgó sírját.
Kilencven éve született Puskás Ferenc Koszorúk és virágok a kilencven éve született Puskás Ferenc sírjánál a Szent István-bazilika altemplomában 2017. április 1-jén. 1927. április 1-jén született Puskás Ferenc, olimpiai bajnok, a legendás Aranycsapat kapitánya, a nemzet sportolója. MTI Fotó: Balogh Zoltán
hirdetés

A sportvezető beszédében többek között azt emelte ki, hogy Puskás minden gyermek példaképe lehet, hiszen hős volt Spanyolországban, Európában és igazi hős Magyarországon.

"Kispestről, a poros grundról indult, bal lábával a magyar futballt a világ élére emelte, és miközben őszintén hitt abban, hogy az emberi kapcsolatok adják egy csapat nagyságát, meghódította az egész világot" - mondta az államtitkár.

Hozzátette, hogy Puskás ugyan már 10 éve - az Aranycsapat tagjaként - "az égi pályákon játszik", emlékét örökre szívünkbe zártuk, és mindig felidézzük azt az érzést, amikor Magyarországon közösen lelkesedtünk, közösen voltunk büszkék.

Szabó Tünde kiemelte, hogy jövőre lesz a 65 éves évfordulója a londoni 6-3-as magyar sikernek, s emellett az akkor magyar válogatott több tagja esetében is jubileumi évnek számít majd 2018, melyet így az "Aranycsapat emlékévének" is lehet majd tekinteni.

A koszorúzáson Szabó Tünde mellett Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete, valamint a Puskás Akadémia vezetői és Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke volt jelen.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Magabiztos győzelmet aratott Belgium az újonc Panama felett

Magabiztos győzelmet aratott Belgium az újonc Panama felett


PANAMA,     BELGIUM,     FOCI VB 2018

Foci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekhirdetés
Svédország 1-0-ra legyőzte Dél-Koreát

Svédország 1-0-ra legyőzte Dél-KoreátMessivel is pacsiztak magyar gyerekek

Messivel is pacsiztak magyar gyerekekA hétvégén visszatér Budapestre a Red Bull Air Race

A hétvégén visszatér Budapestre a Red Bull Air Racehirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen