hirdetés
Sport

A Perut sújtó áradások ellenére is Limában lesz a NOB-kongresszus

A Perut sújtó, 94 halálos áldozatot követelő áradások ellenére is Limában rendezi meg idei kongresszusát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).
Olimpia A kép illusztráció (Forrás: imugonline.net)
hirdetés

A szervezet csütörtöki tájékoztatása szerint a NOB és a perui kormány nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a természeti katasztrófa ellenére is zökkenőmentesen le tudják bonyolítani a szeptember 13. és 17. között esedékes 130. kongresszust, amelyen eldől, Párizs vagy Los Angeles rendezheti-e a 2024-es nyári olimpiát. Hamburg, Róma és Budapest korábban visszalépett a pályázattól.

"Az igazgatótanács ezzel a döntéssel szeretné kifejezni a Peru iránti szolidaritását. A helyi kormánytól minden garanciát megkaptunk arra, hogy rendben le fogják tudni bonyolítani a kongresszust" - mondta Thomas Bach, a NOB elnöke.

Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság (COE) elnöke másfél hete utazott el a dél-amerikai országba, hogy a NOB képviseletében a helyszínen tájékozódjon a szeptemberi helyszínkijelölő kongresszus előkészületeiről.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmet

Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmethirdetés
Szenegál 2-1-re legyőzte a Lengyelországot

Szenegál 2-1-re legyőzte a LengyelországotFoci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen